Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια του Νομού
αγαπημένα σου στη Google
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές για τους 52 μετανάστες που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης νότια του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στους Καλούς Λιμένες.
Πρόκειται για τρεις άνδρες 16, 18 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως διακινητές των υπολοίπων μεταναστών και κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 45 Π.Κ. (Συναυτουργία).
Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 περίπου δολαρίων ΗΠΑ έκαστος, για τη μεταφορά τους.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων. Στο σημείο μετέβη ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε από αυτή συνολικά 52 αλλοδαπούς (42 άντρες και 10 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες. Τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 16, 18 και 20 ετών, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 45 Π.Κ. (Συναυτουργία). Κατά δήλωσή των διασωθέντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 11.08.2024 από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) περίπου δολαρίων ΗΠΑ έκαστος, για τη μεταφορά τους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
