Ηράκλειο - ΒΟΑΚ : Νέα μελέτη και αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης
Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου προχωρά σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για τη μελέτη που θα επιτρέψει στον ΒΟΑΚ να διασχίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης χωρίς να διασπά την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να συμφωνήσει στην αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ.
Πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου φαίνεται ότι είναι να δοθεί εντολή ανάθεσης μελέτης με συγκοινωνιακό, υδραυλικό, γεωτεχνικό και στατικό αντικείμενο στη βάση των απαιτήσεων των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου που έχουν γίνει δεκτές (όπως επίσης επιβεβαιώνεται) από την Κυβέρνηση ώστε να προκύψει το συμπληρωματικό έργο που θα επιτρέψει ο ΒΟΑΚ να διασχίζει χωρίς να διαιρεί το πολεοδομικό συγκρότημα Ηρακλείου, δηλαδή θα αλλάξει τα δεδομένα της κυκλοφορίας στο σύστημα πόλη-αυτοκινητόδρομος και στο σύστημα πόλη βορείως και νοτίως του ΒΟΑΚ. Ειδικότερες εξαγγελίες αναμένονται από το Υπουργείο Υποδομών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Ηρακλείου θα συναινέσει στην αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που είχε προσδιοριστεί για τις 11/2/26. Για το θέμα αυτό, και τη γενικότερη νομική παρακολούθηση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε αμέσως μετά με τον νομικό παραστάτη του Δήμου Ντίνο Ρόβλια, από κοινού με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη.
Κατά τη διάρκεις της συνάντησης του Αλέξη Καλοκαινού με τον Υπουργό Υποδομών Χρίστο Δήμα, τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Αναγνώπουλο έγινε επισκόπηση της προετοιμασίας για τη μάχη του Δήμου Ηρακλείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τον πάροχο οπτικών ινών που έχει προσφύγει ενάντια στην Κανονιστική Πράξη του Δήμου, την οποία, όπως επιβεβαίωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα και θα υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων για την προστασία του δημόσιου χώρου από την ασυδοσία οποιουδήποτε ειδικού εργολαβικού καθεστώτος.
Αργά το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
