Κατάληψη στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου: «Τα παιδιά μας θέλουν προστασία και ένα ασφαλές σχολείο» λένε οργισμένοι οι γονείς (Φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Οργή και αγανάκτηση «πνίγει» τους γονείς των μαθητών του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου που ζητούν την μεταστέγαση των δύο σχολείων σε χώρο ασφαλή και αξιοπρεπή.
Μετά την κατολίσθηση στα σχολεία του Αϊ Γιάννη Χωστό Ηρακλείου, με τμήμα της αυλής του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου να υποχωρεί, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα και διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα.

Ολα ξεκίνησαν πριν απο τις 9 Νοεμβρίου όταν και είχαμε την κατολίσθηση του πρανούς από την πλευρα της οδού Ειρήνης και Φιλίας. Μια κατάσταση που συνεχίστηκε και επιδεινώθηκε τότε με τη βροχόπτωση που είχαμε, όπως λέει η κ. Ελένη Σακελλάρη, Διευθύντρια του σχολείου του Ηρακλείου, καθώς είχαμε περαιτέρω πτώση του πρανούς, χωρίς ευτυχώς να υπαρξει κάποια σοβαρότερη επίπτωση.

«Φτάσαμε στη σημερινή ημέρα, όπου οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζητούν τα αυτονόητα, που είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Περιμένουμε πλέον μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, να έρθουν από την Τεχνική Υπηρεσία για να ξεκινήσουν οι μελέτες για το πρανές που είναι απέναντι από το σχολείο. Ελπίζουμε να μη μείνουμε στις διαβεβαιώσεις και να γίνει κάτι.
Οι Σύλλογοι Διδασκόντων συμπαραστέκονται στους γονείς και των δύο σχολίων μας. Στηρίζουμε τους αγωνες τους και μαζί θα πετύχουμε το αυτονόητο, δηλαδή μια αξιοπρεπή κτιριακή υποδομή και για τα δυο σχολεία», λέει η κ. Σακελλάρη.


Οι γονείς
Σύμφωνα με τους γονείς, «το σχολικό συγκρότημα είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού».
Εντύπωση προκαλούν όμως και τα σχόλια των γονέων για την κατάσταση στο σχολείο. Χαρακτηριστικά μητέρα μαθητή του Λυκείου, αναφέρει πως τέτοιο σχολείο δεν έχει ξαναδεί. «Θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. Τα παιδιά δεν θα τα αφήσουμε να ξαναέρθουν σε αυτό το σχολείο. Ας φέρνουν οι αρμόδιοι τα δικά τους παιδιά σε αυτό. Τα παιδιά μας θέλουν προστασία. Και όχι όπως τα έχουν πετάξει σήμερα. Εχουμε αγανακτήσει γιατί τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα», λέει οργισμένη η μητέρα.
Υπενθυίζεται ότι στην ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:
«Μετά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης 13/11/24 και δεδομένου ότι δεν υπήρξε επαρκής ανταπόκριση από την Πολιτεία για την επίλυση του σοβαρού κτιριακού προβλήματος, ξεκινάμε δράσεις διαμαρτυρίας:
Τη Δευτέρα 18/11/24 πραγματοποιείται κατάληψη του σχολείου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Λότζια, την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε όλους, γονείς και μαθητές, να βρεθούμε τη Δευτέρα στις 7:00 το πρωί έξω από το σχολείο και στις 5:30 το απόγευμα έξω από τη Λότζια, ενωμένοι, για να ακουστεί η φωνή μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Η παρουσία και η στήριξη όλων μας είναι απαραίτητη».
-
27 Οκτωβριου 2026, 15:10Σε αναμονή για νέα παράταση στο ΟΣΔΕ αλλά και για προκαταβολή βασικής ενίσχυσης -
27 Οκτωβριου 2026, 12:10Στα σκαριά οι επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας και ηλιακούς θερμοσίφωνες -
27 Οκτωβριου 2026, 08:48Εφορία: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Τι αλλάζει: Ποια είναι τα οφέλη για τους οφειλέτες -
28 Οκτωβριου 2026, 11:50ΟΦΗ: Στη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας – Στις 19:30 η αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα -
28 Οκτωβριου 2026, 12:10Ηράκλειο: Παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης-Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής (φωτο + βιντεο) -
27 Οκτωβριου 2026, 15:40Στη σκιά των σοβαρών προβλημάτων στο τούνελ του Σεληναρίου έρχεται Κρήτη ο Χρ. Δήμας-Παραδίδει σε κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλ του ΒΟΑΚ
