Κάτοικοι Μαλάδων: Ζητούν από τους Βουλευτές να πάρουν θέση για τη Δομή Μεταναστών
Σε εγρήγορση είναι οι κάτοικοι των Μαλάδων, με την ανησυχία να βρίσκεται στα ύψη, με αφορμή το σενάριο της δημιουργίας δομής μεταναστών στην περιοχή και τις ξαφνικές επισκέψεις στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Το βράδυ της Πέμπτης 14/05 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λοφούπολης, στην οποία μετείχαν κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή, με στόχο να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες τους.
Η Συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να στείλει ξανά έγγραφη ενημέρωση προς το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τους τοπικούς Βουλευτές, ζητώντας τους να πάρουν θέση επίσημα και επώνυμα.
Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από την ξαφνική και απροειδοποίητη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου στο κτίριο της ΕΑΣΗ, μια κίνηση που αντιλήφθηκαν τυχαία κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο και εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο εγκατάστασης της δομής στις Μαλάδες.
Οι κάτοικοι λένε πως η στάση τους πρέπει να καθοριστεί αναλόγως, από τη στιγμή που οι διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει, βλέπουν πως δεν τηρούνται, σχετικά με την μη υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας Δομής στην περιοχή.
Το κλιμάκιο του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνόδευε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία ανάμεσα στην Ένωση και το Υπουργείο για την παραχώρηση της παλιάς εγκατάστασης της συνεταιριστικής οργάνωσης για τις ανάγκες της δομής φιλοξενίας.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει πει ο Υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης ο σχεδιασμός είναι να υπάρξουν δυο προσωρινοί χώροι φιλοξενίας σε Χανιά και Ηράκλειο και στόχος είναι η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η επιλογή του προσωρινού χώρου να γίνει με τρόπο που δε θα επιβαρύνει τις τοπικές κοινωνίες.
Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Οι αντιδράσεις και το νέο «όχι» για τη Δομή μεταναστών στις Μαλάδες
-
13 Μαΐου 2026, 19:07Λεβαδειακός – ΟΦΗ 3-2: Ο Λεβαδειακός έβαλε τρία γκολ στις καθυστερήσεις -
14 Μαΐου 2026, 07:15Ανδρέας Λιούμπας: Οι στρατηγικές της Κίνας (Μέρος 6ο) - Η Κίνα έχει το πάνω χέρι στη συνάντηση Τραμπ-Σι! (podcast) -
14 Μαΐου 2026, 10:29Kώστας Λουκόπουλος: Να πάψουμε να δρούμε κατατονικά έναντι της Τουρκίας! Η Τουρκία θέλει την Ελλάδα περιορισμένης ευθύνης! (podcast) -
14 Μαΐου 2026, 07:06"Είναι ανθρωποφαγία" - Η μητέρα του αδικοχαμένου Ν. Τζανόπουλου για τα βίντεο της εκτέλεσης του Νικήτα -
15 Μαΐου 2026, 10:35Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
14 Μαΐου 2026, 14:07Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης: «Γραφή από Φως-Συλλογή Κρασάκη. Η Αρχαία Ελλάδα οκτώ πρωτοπόρων φωτογράφων»
