ΚΚΕ για το θάνατο της 44χρονης Γλυκερίας: Ευθύνες για τα τεράστια κενά και ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας
αγαπημένα σου στη Google
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της 44χρονης γυναίκας, που απεβίωσε χτες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας του συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.
Όπως υπογραμμίζει: Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη οργάνωσης -με ευθύνη του κράτους- της φαρμακοεπαγρύπνησης, της παρακολούθησης δηλαδή για τυχόν εμφάνιση παρενεργειών από τον εμβολιασμό ενάντια στον SARS-CoV-2, η οποία επιβάλλεται λόγω της γρήγορης ανάπτυξης και κυκλοφορίας των εμβολίων όπως και η ενημέρωση των εμβολιασμένων για πιθανά συμπτώματα ύποπτα θρόμβωσης, ώστε να αναζητούν έγκαιρα ιατρική φροντίδα. Ο εμβολιασμός είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί, με την έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η σημασία και η ανάγκη ενός ανεπτυγμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), του οποίου ευθύνη μεταξύ άλλων πρέπει να αποτελεί η φαρμακοεπαγρύπνηση, όπως ο μαζικός εμβολιασμός, η επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, η παρακολούθηση ήπιων κρουσμάτων, χρονίως πασχόντων κλπ.
Αναδεικνύονται ταυτόχρονα οι ευθύνες της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας , την ανύπαρκτη ουσιαστικά ΠΦΥ, που έχουν ως συνέπεια την τεράστια επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων σε συνθήκες πανδημίας, αφήνοντας ακάλυπτες τις λαϊκές ανάγκες"
-
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:05Αιματολόγος Αγγ. Αθανασόπουλος: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι θεραπεία αντιγήρανσης ή αποτοξίνωσης! Τι συμβαίνει σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (podcast) -
13 Σεπτεμβριου 2026, 14:40Λιθίνες Σητείας: Συγκίνηση στην επίσκεψη του καταγόμενου από την περιοχή Μητροπολίτη Αγκύρας κ Γρηγορίου Φραγκάκη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 19:58Τι κάνει στον εγκέφαλό μας η καθημερινή χρήση AI - Η ανησυχία των επιστημόνων για την τεχνητή νοημοσύνη -
13 Σεπτεμβριου 2026, 08:48Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά από 17-21 Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών-Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς -
14 Σεπτεμβριου 2026, 22:10Μαζωνάκης: Τα τελευταία λεπτά - Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης έβγαζε αλεπάλληλα alarm και η Γάκα πατούσε επανεκκίνηση -
13 Σεπτεμβριου 2026, 18:42Μεσαρά: Ένα οδικό δίκτυο που προκαλεί μεγάλη και δικαιολογημένη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία!
