Κρήτη: Αισιοδοξία για την πορεία της ευλογιάς - Νέα απαίτηση για ενίσχυση του νησιού με κτηνιάτρους (Βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι κτηνίατροι και στην Κρήτη, έχοντας ως βασικό αίτημα την ενίσχυση τους με προσωπικό, καθώς το υπάρχον αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπαρχουν.
Ανάγκες και απαιτήσεις, οι οποιες στην Κρήτη είναι αυξημένες, ειδικά από τη στιγμή που οι νόσοι που κάνουν την εμφάνιση τους επιβαλλουν τη λήψη αυστηρών μέτρων και την εφαρμογή συνεχών ελέγχων.
Την κινητοποίηση των κτηνιάτρων στηρίζει με τρόπο δυναμικό και η Περιφέρεια Κρήτης, όπως άλλωστε επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τζεδάκης.
«Είναι ένα επάγγελμα το οποίο έχει αποδείξει με την προσφορά του ότι είναι πολύτιμο, όχι μόνο λόγω της αντιμετώπισης των ζωωνόσων, αλλά και λόγω της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας στο νησί μας. Η υποστελέχωση είναι δεδομένη και η στελέχωση είναι επιτακτική και πρέπει να είναι γρήγορη», αναφέρει ο κ. Τζεδάκης.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης είχε αποστείλλει πριν λίγα 24ωρα επιστολή προς τους Υπουργούς Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία ζητούσε την στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με Κτηνιάτρους και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ειχε υπογραμμίσει - μεταξύ άλλων στο αίτημα του την σημασία του πρωτογενή τομέα για την οικονομία της Κρήτης, την υποστελέχωση που υπάρχει σήμερα στις υπηρεσίες, επισημαίνοντας τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας στο έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Η ευλογιά
Την ίδια ώρα ο κ. Τζεδάκης, σε σχέση με τα κρούσματα που εχουν καταγραφεί στην Κρήτη σημειώνει πως: «Κάθε μέρα που περνά και δε βρίσκουμε άλλο κρούσμα, είναι σίγουρα κάτι αισιόδοξο», είπε ο κ. Τζεδάκης, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στη συνεργασία που υπαρχει με τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τηρούν τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα, όπως και η πανώλη.
Εστειλε για μια ακόμη φορά το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπαρξει εφησυχασμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σοφία Λαμπρινίδη
-
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
01 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Κυβέρνηση έτοιμη να πετάξει πετσέτα στο … ρίνγκ! Ο λαός σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για τα εθνικά μας! (podcast) -
01 Ιουνιου 2026, 16:40Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Χτυπούσε την 39χρονη με τη ζώνη, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων -Όσα υποστήριξε ο δράστης -
01 Ιουνιου 2026, 08:40Δολοφονία στην Καλαμάτα: 41χρονος σκότωσε τη σύζυγό του
