Κρήτη: «Δύο ζωγράφους από την Κρήτη» παρουσιάζουν ο Δήμος και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών
αγαπημένα σου στη Google
Με επίκεντρο την πολιτιστική παρακαταθήκη του νησιού μας και εστίαση σε «Δύο ζωγράφους από την Κρήτη», συνεχίζεται, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 20:30 μ.μ., ο κύκλος των ανοιχτών επιστημονικών ομιλιών που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνου και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου (Δ/νση: Νικηφόρου Φωκά 130 και Μελισσινού – στο τέλος του Μακρύ Στενού).
Ομιλητές θα είναι δύο καταρτισμένοι επιστήμονες που συνεργάζονται με το ΙΜΣ και ειδικότερα οι:
• Παναγιώτης Ιωάννου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο ΙΜΣ-ΙΤΕ, με θέμα: «Ο ρομαντισμός του Νικόλαου Κουνελάκη: ένας κρητικός ζωγράφος που δεν πάτησε το πόδι του στο νησί».
• Πόπη Σφακιανάκη, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΙΜΣ-ΙΤΕ με θέμα: «Πόπη Παυλάκη (1904-1998): η διαδρομή μιας ζωγράφου από το Ρέθυμνο στο Παρίσι».
Οι ενδιαφερόμενοι -ες μπορούν να παρακολουθήσουν τη διάλεξη είτε με φυσική παρουσία στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης είτε διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου: https://www.ims.forth.gr/el/news-item/view?id=1787.
-
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
22 Αυγουστου 2026, 07:40Από τον Παναγιώτη Κονδύλη και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην Κύπρο του σήμερα. (Η Ελλάδα μπροστά στην ιστορική της ευκαιρία)* -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
22 Αυγουστου 2026, 07:00Ξεσηκώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ενόψει... ΔΕΘ – Καταγγέλλουν το ΣτΕ και δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω!
