Κρήτη: Οι διακινητές ήταν ανάμεσα στους μετανάστες που εντοπίστηκαν από το Λιμενικό
Την ώρα που μια ακόμη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα είναι σε εξέλιξη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) οι Αρχές του νησιού, εντόπισαν δύο διακινητές άλλων μεταναστών, οι οποίοι είχαν περισυνελλεγεί τα προηγούμενα 24ωρα.
Στην πρώτη περίπτωση, όπως έχει γράψει το newshub.gr στελέχη της Λιμενικής Αρχής των Καλών Λιμένων εντόπισαν 29 αλλοδαπούς (23 άντρες, 2 γυναίκα και 4 ανήλικοι) σε παραλία των Καλών Λιμένων.
Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών, είχαν ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης για την Ελλάδα, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους τα χρηματικά ποσά των 4.800 λιρών Σουδάν ή των 15.000 δηναρίων Λιβύης.
Κατά την προανακριτική διαδικασία, ένας 28χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν) εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους και συνελήφθη. Κάτι που έγινε και με έναν 18χρονο επίσης Σουδανό, που φέρεται να είναι ο διακινητής μιας άλλης καραβιάς ψυχών.
Συγκεκριμένα για αυτή την υπόθεση, στελέχη της Λιμενικής Αρχής των Καλών Λιμένων εντόπισαν 73 αλλοδαπούς (60 άντρες και 13 ανήλικοι) στην παραλία ¨ΛΕΝΤΑ¨ του Δήμου Γόρτυνας.
Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών, εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 12.08.2025 από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης για την Ελλάδα, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των 200.000 γκίνε Αιγύπτου. Κατά την προανακριτική διαδικασία, ένας 18χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν) εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους και συνελήφθη.
Και οι ΄δυο παραπάνω ανδρες συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.
Επιχείρηση σε εξέλιξη
Σημερα έχουμε μια νέα «καραβιά», για την οποία είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού.
Συμφωνα με πληροφορίες περίπου 55 άτομα που εντοπίστηκαν νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σαντορίνη. Από εκεί οι μετανάστες μεταφέρονται στην Κρήτη για να ακολουθηθεί η διαδικασία της αναγνώρισης της εθνικότητάς τους και φυσικά της παροχής βοήθειας.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού -
29 Απριλιου 2026, 21:50Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 12χρονη μετά το τροχαίο στη Μεσαρά
