Κρήτη: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τη μνήμη του Στέλιου Τσικνάκη
αγαπημένα σου στη Google
Ένα θέμα έχει προκύψει, το οποίο αφορά τη μνήμη του Στέλιου Τσικνάκη. Οπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου κατατέθηκε μήνυση για αναρτήσεις που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του ατυχου ανδρα (δείτε εδώ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την απώλεια του εκλιπόντος εμφανίστηκαν δημόσιες αναρτήσεις με χαρακτηρισμούς που, όπως αναφέρεται, προσέβαλαν τη μνήμη του, καθώς και το σύνολο των Ελλήνων κυνηγών.
Για τον λόγο αυτό, για λογαριασμό της οικογένειας, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας, υποβλήθηκε στις 17/02/2026 μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου για τα αδικήματα της προσβολής μνήμης νεκρού και της εξύβρισης.
Όπως επισημαίνεται, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της εισαγγελικής επεξεργασίας και ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία.
«Σας ενημερώνουμε ότι η μήνυση για λογαριασμό της οικογένειας Τσικνάκη, της «Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος» και της «Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου», σε βάρος των φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τα προφίλ του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης Facebook μέσω των οποίων αναρτήθηκαν οι εξυβριστικές και συκοφαντικές αναρτήσεις σε βάρος του αποβιώσαντος (την 10η Ιανουαρίου 2026) κυνηγού Τσικνάκη Στυλιανού αλλά και του συνόλου των Ελλήνων κυνηγών, για τα αδικήματα της Προσβολής μνήμης νεκρού και της Εξύβρισης, υπεβλήθη στις 17/02/2026, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. Στο παρόν στάδιο, βρίσκεται για επεξεργασία στα χέρια εισαγγελικού λειτουργού», καταλήγει η σχετική ανακοινωση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχαμε τη συμπλήρωση 40 ημερών απο τον αδόκητο θάνατο του νέου ανδρα, που βυθισε στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Βιάννου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
-
23 Οκτωβριου 2026, 14:55Όλα έτοιμα για το 47ο Ράλλυ Κρήτης 2026- Το Σάββατο 24/10, η σούπερ ειδική διαδρομή στην καρδιά του Ηρακλείου -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
24 Οκτωβριου 2026, 07:06Ακατάλληλες συνθήκες σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου - Τι επισημαίνει η Άννα Στουμπίδη στο newshub.gr -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
23 Οκτωβριου 2026, 19:37Οι βροχές έφεραν πολλά και κυρίως τεράστια μανιτάρια σε περιοχές της Κρήτης -
24 Οκτωβριου 2026, 07:00Παρέμβαση για τις ελλείψεις στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου – Στο επίκεντρο οι συνθήκες διαβίωσης 77 περιθαλπόμενων
