Κρήτη: Στα λευκά ντύθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου! (φωτογραφίες + βίντεο)
Η επέλαση του χιονιά, έχει ντύσει στα λευκά τις ορεινές περιοχές της Κρήτης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Οροπέδιο Λασιθίου, με τις Αρχες να είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί ο «Διομήδης».
Οπως έγραψε το newshub.gr είχαμε και μια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 6 ατόμων στην Κριτσά Λασιθίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Έξι άτομα αποφάσισαν να μεταβούν στο χιονισμένο Καθαρό μέσα στη νύχτα όμως κόλλησαν στο χιόνι και κάλεσαν στις 4.30 τα ξημερώματα την Πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει.
Στο σημείο μετέβησαν πέντε οχήματα της ΠΥ με 8 άνδρες που μετέφεραν τους 6 παράτολμους πολίτες στον οικισμό του Καθαρού όπου παρέμειναν στο καφενείο για να ζεσταθούν.
Ανακοίνωση από το Δήμο Οροπεδίου
Σε πρωινή ανακοίνωση του ο Δήμος Οροπεδίου αναφέρει πως σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου παραμένουν κλειστές λόγω χιονοπτώσεων.
"Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων ερχόμενοι στο Οροπέδιο Λασιθίου να έχουν προληπτικά αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού για τα οχήματά τους.
Επίσης να ΜΗΝ εισέρχονται στο αγροτικό οδικό δίκτυο εντός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου.
Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις" τονίζεται στην ίδια ανακοινωση.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη βραδιά που πέρασε στο Οροπέδιο Λασιθίου, αλλά και από σήμερα το πρωί:




Άγιος Χαράλαμπος, συνεχίζουμε.
Posted by Γιάννης Στεφανάκης on Thursday, January 13, 2022
Και εν τέλει, σχολεία κλειστά αύριο. Άγιος Γεώργιος τώρα.
Posted by Γιάννης Στεφανάκης on Thursday, January 13, 2022
Η πρόγνωση του καιρου
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από -08 (μείον 8) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -07 (μείον 7) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 8 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην περιοχή του Καστελλόριζου νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 και στα Δωδεκάνησα έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
(Φωτογραφίες απο Γιάννη Στεφανάκη και Γιάννη Σιγανό)
-
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 14:44Την Τρίτη το τελευταίο αντίο» στη Λουΐζα Καλοκαιρινού – Η επιθυμία της οικογένειας του Δημάρχου Ηρακλείου
