Κρήτη: Στην «τσιμπίδα» της Αστυνομίας Ζώων δύο άτομα, σε Ρέθυμνο και Σητεία
αγαπημένα σου στη Google
Η Αστυνομία Ζώων συνεχίζει τους ελέγχους, οι οποιοι φέρνουν αποτελέσματα. Συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν χθες σε Ρέθυμνο και Λασίθι δύο ατομα ηλικίας 53 και 62 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς.
Ειδικότερα από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ρεθύμνου και Σητείας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε υπαίθριους χώρους που χρησιμοποιούν οι δυο ανδρες και συγκεκριμένα ο 53χρονος σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και ο 62χρονος σε περιοχή του Δήμου Σητείας.
Κατά τη διάρκεια των ελεγχων διαπιστώθηκε να διατηρούν από ένα ζώο συντροφιάς (σκύλο) ο καθένας για τα οποία δεν κατείχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα για την κτηνιατρική τους φροντίδα και δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας τους ενώ βεβαιώθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου και Σητείας αντίστοιχα.
Σε ολη την Κρήτη
Οπως έχει γράψει το newshub.gr οι έλεγχοι πλέον διεξάγονται σε ολη την Κρήτη.
“Tέσσερις ομάδες αστυνομικών σε κάθε νομό της Κρήτης θα διενεργούν ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Θοδωρής Περιβόλας, αστυνομικός της ΕΛΑΣ και συντονιστής της Αστυνομίας Ζώων στο Ηράκλειο. “Έτσι επτά άτομα στο Ηράκλειο διατίθενται για αστυνόμευση των δεσποζόμενων ζώων. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να έχουν τοποθετήσει το ηλεκτρονικό τσιπ στα ζώα τους και να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας όπου να φαίνεται και ο ετήσιος εμβολιασμός τους”, πρόσθεσε.
“Προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ αν το ζώο δεν έχει τσιπ ταυτοποίησης και 1000 ευρώ αν δεν είναι εμβολιασμένο ή δεν έχει ληφθεί το DNA του ζώου. Επίσης η βόλτα χωρίς λουρί επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ”, επισήμανε. Όσον αφορά την παρουσία των ζώων συντροφιάς στις παραλίες ο κ. Περιβόλας τόνισε ότι “απαγορεύεται σε παραλίες με γαλάζια σημαία αλλά και στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο”.
“Στην νεοσύστατη υπηρεσία καταγγέλλονται επίσης περιστατικά ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης ζώων. Παθητική κακοποίηση θεωρείται το συνεχές δέσιμο του ζώου με αλυσίδα ή ο περιορισμός του σε μπαλκόνι καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ζώο επιτρέπεται να μένει μόνο του μέχρι δύο ώρες το πολύ”.
-
01 Αυγουστου 2026, 20:45Φίδι δύο μέτρων εισέβαλε σε αποθήκη κατοικίας στην Εύβοια -
01 Αυγουστου 2026, 23:09Στη Μαλακάσα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης -
02 Αυγουστου 2026, 16:18ΣτΕ: Παραγράφηκε πρόστιμο 377.378 ευρώ μετά από διαδοχικές επανεκδόσεις -
01 Αυγουστου 2026, 09:20Φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Κακουργηματική δίωξη στον υπεύθυνο λειτουργίας δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που απολογείται σήμερα -
01 Αυγουστου 2026, 12:25Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο: Παραμένει ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, ρίψεις νερού και από αέρος-αμέτρητες καταστροφές (Live) -
02 Αυγουστου 2026, 21:17ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ύψος της Χερσονήσου από τροχαίο ατύχημα- Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί-βίντεο
