Κρήτη: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στα Χανιά
αγαπημένα σου στη Google
Ήταν σε μεγάλο βάθος – Δεν μπορεί να διεγείρει παρακείμενα ρήγματα"
«Ήταν αισθητός στην πόλη των Χανίων και στη Δυτική Κρήτη» δήλωσε στηνΕΡΤ και στην εκπομπή Update ο Ευθύμης Λέκκας λίγα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στα Χανιά. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, διευκρίνισε ότι η αρχική πρόβλεψη υποβαθμίστηκε στα 5,1 Ρίχτερ εστιάζοντας ότι ο σεισμός ήταν σε μεγάλο βάθος, σχεδόν σε 58 χλμ.. «Δεν μπορεί να διεγείρει παρακείμενα ρήγματα. Το θετικό είναι ότι είναι σε θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων» ανέφερε ο κ. Λέκκας.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι «είναι ένας σεισμός που δεν μας προβλημάτισε». Και όπως ανέφερε οι όποια σεισμική ακολουθία αναμένεται να είναι μικρού μεγέθους.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός έντονου κυματισμού απάντησε αρνητικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ενός τσουνάμι.
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο)
