Κρήτη: Το κοκτέιλ ιώσεων αδειάζει τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές
αγαπημένα σου στη Google
Η μεταδοτικότητα των ιώσεων βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν “φουλάρει”, με την κατάσταση πάντως να δείχνει αντιμετωπίσιμη. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη στα οποία σπεύδουν μικροί και μεγάλη, καθώς η μεταδοτικότητα είναι τάχιστη.
Αξίζει να τονιστεί ότι επειδή τα σχολεία είναι η μεγαλύτερη πηγή μετάδοσης των ιώσεων, πρόβλημα δημιουργείται και με τους εκπαιδευτικούς που επίσης πέφτουν θύματα των ιώσεων, με συνέπεια πολλά μαθήματα να μη γίνονται.
Πολλά παραδείγματα τάξεων σε σχολεία της Κρήτης όπου λείπουν πάνω από το 50% των μαθητών ενώ και τα μαθήματα διεξάγονται με δυσκολία, λόγω απουσίας δασκάλων και καθηγητών.
Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν ότι η φετινή έξαρση της γρίπης έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σε σχέση με πέρυσι, με τα συμπτώματα να είναι ιδιαιτέρως έντονα και συνδυαζόμενα με υψηλό πυρετό. Για αυτό συνιστούν τήρηση των κανόνων υγιεινής (σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, η κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά το φτέρνισμα, η αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα και τη μύτη και ο συχνός αερισμός των χώρων), όσο τουλάχιστον είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Σε αυτό συνέβαλε και η μειωμένη εμβολιαστική κάλυψη.
Σε όλα τα παραπάνω εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι όσοι έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.
-
08 Ιουλιου 2026, 17:49«Τυφώνας» Tραμπ στις αγορές: Βυθίζονται οι μετοχές, ράλι 5,5% για το πετρέλαιο, στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων -
09 Ιουλιου 2026, 10:08Ασπρόπυργος: Διασωληνωμένος ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμη τραυματίας από τη φωτιά σε επιχείρηση -
08 Ιουλιου 2026, 18:44Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση της 74χρονης από την Σύμη Βιάννου -
08 Ιουλιου 2026, 14:56Κρήτη - Αγροτικές επιδοτήσεις: Νέα καταδίκη 57 ατόμων για απάτη εκατομμυρίων, δήλωναν ανύπαρκτους βοσκότοπους στην Καστοριά -
08 Ιουλιου 2026, 09:44Σύνοδος ΝΑΤΟ: Με οθωμανικό εμβατήριο υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη ο Ερντογάν -
08 Ιουλιου 2026, 07:15Κώστας Μελάς: Τα τέσσερα χαστούκια στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο και οι συνέπειες τους! (podcast)
