Κρήτη: Ξεκινά η εκστρατεία καθαρισμού της νήσου Χρυσής (Βίντεο)
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου απομάκρυνσης μη οργανικών ρύπων από τη νήσο Χρυσή.
Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Κωνσταντίνο Τριάντη η Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 150.000 €, για την υλοποίηση του έργου «απομάκρυνση μη οργανικών ρύπων από τη νήσο Χρυσή του δήμου Ιεράπετρας».
Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης, ο Συντονιστής της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή Καλούστ Παραγκαμιάν, η αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, Ελένη Κουμούτσου στέλεχος Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.
Αντικείμενο της Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων, Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και Περιφέρειας Κρήτης, στον άξονα της υλοποίησης έργων που αποσκοπούν στην απομάκρυνση μη οργανικών ρύπων από τη νήσο Χρυσή, με στόχο την επίτευξη ενός πιο υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος χώρου για το νησί. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. αποτελεί τον κύριο του έργου και αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση αυτού με το ποσό των 150.000 €, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί τον φορέα υλοποίησης, μέσω διενέργειας διαδικασιών ανάθεσης και σύναψης των σχετικών συμβάσεων. Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης προβλέπεται η σύσταση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης που θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
