Κρήτη: Ξεκίνησε η δίκη του Μανώλη Καλομοίρη στο Εφετείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Με ομαλό τρόπο ξεκίνησε και διεξάγεται η δίκη του Μανώλη Καλομοίρη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά. Από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, είναι δρακόντεια, ενώ στο χώρο, αλλά σε διαφορετικά σημεία βρίσκονται μέλη των δύο οικογενειών.
Αρχικά είχαμε τις προκαταρκτικές διαδικασίες και την παρουσία των μαρτύρων της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια και αμέσως μετά ξεκίνησε η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Μανώλη Καλομοίρη είχε υπάρξει καταδίκη πρωτόδικα. Του είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετη, καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή», για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, η δίκη - που είχε αναβληθεί στις 17 Μαρτίου του 2022 - αναμένεται να γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία έχει υποδείξει ξεχωριστούς χώρους στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων για τις δύο οικογένειες.
Διαβάστε επισης:
Μανώλης Καλομοίρης: Ο πρωταθλητισμός, η φιλανθρωπική δράση και οι σπουδές μέσα από τη φυλακή (φωτο)
-
05 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Ηράκλειο: Οι τουρκικές σημαίες αναστάτωσαν την 25ης Αυγούστου -
05 Σεπτεμβριου 2026, 16:30Αποκόρωνας: Εκπαιδευτικός μένει με την 4χρονη κόρη της σε αντίσκηνο γιατί δεν βρίσκει σπίτι -
04 Σεπτεμβριου 2026, 23:59Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε πέφτει, πώς ονομάζεται -
05 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Μίλτος Τεντόγλου: Το ποσό που πήρε για τη δεύτερη θέση στο Diamond League -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
05 Σεπτεμβριου 2026, 20:49ΔΕΘ:Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα 2,2 δισ. ευρώ-Όλες οι παρεμβάσεις για επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους, οικογένειες, ενοικιαστές
