Λασίθι: Προβλήματα σε Παχειά Άμμο και Καβούσι από τους θυελλώδεις νοτιάδες– Τούμπαρε νταλίκα και διαλύθηκε θερμοκήπιο
Η επέλαση της κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια πλευρά του Λασιθίου, με τις περιοχές της Παχειάς Άμμου και του Καβουσίου να βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών ανέμων που κατά τόπους ξεπερνούν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα και εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Στην περιοχή του Αναδασμού, οι ριπές του ανέμου ανέτρεψαν μια σταθμευμένη νταλίκα. Σε πολύ κοντινή απόσταση, ένα ξύλινο θερμοκήπιο σε πλήρη παραγωγική διαδικασία ισοπεδώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Ζημιές αναφέρθηκαν και στις εγκαταστάσεις μιας παλαιάς, εγκαταλελειμμένης βιομηχανικής μονάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα μεγάλο πεύκο εκριζώθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα, στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στο Καβούσι και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου το απομάκρυνε. Οι αρχές παραμένουν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ προειδοποιεί για συνέχιση των φαινομένων.
Πηγή: radiolasithi.gr
-
17 Απριλιου 2026, 10:45Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
18 Απριλιου 2026, 08:49Πένθος για τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
18 Απριλιου 2026, 14:22Χρυσοχοΐδης από Ηράκλειο: Στη Μεσαρά η Ρένα Συμιανάκη – 70 προσλήψεις αστυνομικών και ενίσχυση ελέγχων (βίντεο + φωτος) -
18 Απριλιου 2026, 07:40Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών και η μετάδοση τους στον άνθρωπο -
17 Απριλιου 2026, 09:54Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ
