Μανώλης Κουμαντάκης: «Τέλος εποχής για μένα ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου» – Εκ νέου πρόεδρος στην Ομοσπονδία Εμπόρων Κρήτης
αγαπημένα σου στη Google
Μετά από 15 συναπτά χρόνια στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Μανώλης Κουμαντάκης αφήνει τα ηνία.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο Newshub, ο λόγος είναι απλός. Επιθυμεί και όπως έχει ήδη ανακοινώσει από το περασμένο καλοκαίρι, Nα διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (δείτε εδώ).
«Αποχώρησα γιατί έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με το Επιμελητήριο για το οποίο και είμαι υποψήφιος γιατί έχω διάθεση να προσφέρω και από αυτό την θέση εφόσον εκλεγώ. Εύχομαι στο νέο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τον κ. Σκουλούδη, να συνεχίσει τις προσπάθειες για το λιανικό εμπόριο, και να έχει μια καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία προκειμένου από κοινού να προσπαθήσουμε να έχουμε πολιτικές πίεσης προς όφελος πάντα των εμπόρων».
Βέβαια, ο κ. Κουμαντάκης μπορεί να αποχώρησε από τον Εμπορικό Σύλλογο όμως θα συνεχίσει να αφουγκράζεται και να παλεύει για τα προβλήματα των εμπόρων όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά ολόκληρης της Κρήτης καθώς στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του νησιού, η παράταξη του αναδείχτηκε νικήτρια και ο ίδιος για τα επόμενα 3 χρόνια θα κατέχει την προεδρία.
«Ευχαριστώ πολύ τους εμπόρους του νησιού που εδώ και 12 χρόνια με στηρίζουν συνεχώς και συνεχίζουν να με στηρίζουν, αποδεικνύοντας το εμπράκτως , αναδεικνύοντας με πρόεδρο της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας μέχρι και το 2027 για να συνεχίσουμε την προσπάθεια «σωτηρίας» του λιανικού εμπορίου. Υπόσχομαι να συνεχίσω να παλεύω για την επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου, τα οποία δυστυχώς όχι μόνο εξακολουθούν να υφίστανται αλλά οδηγούν και σε οικονομικό μαρασμό δεκάδες ντόπιους επιχειρηματίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμαντάκης.
Μάλιστα όπως ο ίδιος υπογράμμισε, σε σχέση με πέρυσι έχει σημειωθεί πτώση του τζίρου των εμπόρων, λόγω μείωσης της αγοραστικής κίνησης κατά 10%, γεγονός που προβληματίζει έντονα τον κ. Κουμαντάκη . «Έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και δεν είναι άλλο από το να δούμε πως μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να διαμορφωθούν πολιτικές που θα βοηθήσουν στην πράξη την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις εμπορικές επιχειρήσεις».
O κ. Κουμαντάκης, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά, με δεδομένο ότι στην άλλη άκρη της ζυγαριάς υπάρχουν οι γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες , ο πληθωρισμός των επιτοκίων και η έλλειψη ρευστότητα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μην μπορούν να κάνουν αγορές, καθώς δεν φτάνει το εισόδημα τους.
Η νέα διοίκηση της ΟΕΣΚ, εκτός από τον Πρόεδρο Μανώλη Κουμαντάκη αποτελείται ακόμη, από τον Παύλο Μαρκαντωνάκη (Χανιά) στη θέση του Α' Αντιπροέδρου, τον Γιώργο Πολιουδάκη (Ρέθυμνο) Β' Αντιπρόεδρος, τον Κώστα Παπαδάκη (Σητεία) Γ' Αντιπρόεδρο και τον Μανόλη Τζώρτζη Γενικό Γραμματέα (Άγιος Νικόλαος).
Οικονομικός Επόπτης εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Χουστουλάκης από το Ηράκλειο. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας η Αθηνά Τσικιντίκου από το Ρέθυμνο. Αναπληρωτής Οικονομικός Επόπτης ο Χαρίδημος Διγενάκης από τα Χανιά και μέλος ο Νίκος Βουρλάκης από τα Χανιά.
Β.Μπ
Διαβάστε επίσης:
Υποψήφιος στις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Μανώλης Κουμαντάκης
Εκλογές ΟΕΣΚ: Ξανά πρόεδρος των εμπόρων της Κρήτης ο Μανόλης Κουμαντάκης - Δείτε τη νέα διοίκηση
-
01 Ιουλιου 2026, 21:19Πολιτική καταδίκη για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη -
02 Ιουλιου 2026, 10:25Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 60χρονο που έσβησε μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Μεταξοχώρι – Η έκκληση της οικογένειας -
02 Ιουλιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Απαράδεκτοι Μπίστης και Σιακαντάρης που χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια την πόντιση καλωδίου στην Κάσο! (podcast) -
01 Ιουλιου 2026, 21:12Αμμουδάρα: «Έσκασε» ο μετασχηματιστής από τη ζέστη και την υγρασία - Λαχτάρισαν οι κάτοικοι -
01 Ιουλιου 2026, 17:07Έκκληση για υλικό ή αυτόπτες μάρτυρες ζητά η οικογένεια του 60χρονου που «έφυγε» μετά το τροχαίο στο Μεταξοχώρι -
02 Ιουλιου 2026, 07:06«Παγωσε» η καταβολή χρημάτων μέσω ΟΕΦ οδηγώντας σε δεινή οικονομική θέση Συνεταιρισμούς και Ομάδες παραγωγών
