Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής στο Δήμαρχο Ρεθύμνου
αγαπημένα σου στη Google
Τους μαθητές και της μαθήτριες της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική αγωγή» και συμμετείχαν τα 17 παιδιά της τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους Κατερίνα Γρηγορίου και Ευαγγελία Αποστολάκη.
Ο κ. Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την μαθητική κοινότητα, ενημέρωσε για την λειτουργία του δημαρχείου, για το πως συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, τους έδειξε και τους μίλησε για τους προκατόχους του και ακολούθως απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που ετέθησαν από τα παιδιά.
Για ακόμα μια φορά οι «οι μικροί πολίτες» του δήμου μας, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς έθεσαν ερωτήσεις και κατέθεσαν αιτήματα προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου τους αλλά και θέματα για τα χωριά καταγωγής τους και για τις γειτονιές τους.
Αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως παιδιά και ως μαθητές, γεγονός, που αποδεικνύει την χρησιμότητα των σχολικών μαθημάτων που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το πως λειτουργούν τα κοινά, γνωρίζουν από κοντά τους αιρετούς και ευαισθητοποιούνται για να είναι από νωρίς ενεργοί πολίτες του τόπου.
Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συνεργασία που είχαν και συνεχάρη τις συνοδούς – εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους στο Δημοτικό Σχολείο της Επισκοπής. Χάρισε δε, για την βιβλιοθήκη του σχολείου το «Κρητικό Γλωσσάριο», λεξικό με λέξεις του Κρητικού ιδιώματος που έχει εκδοθεί από την ΠΕΔ Κρήτης.
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
19 Ιουλιου 2026, 07:05Η Παραπονεμένη Παναγία στον Πρίνο Ρεθύμνου: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο που καταρρέει αβοήθητο (Φωτο & Βίντεο) -
19 Ιουλιου 2026, 07:20Σε νέα φάση η αγορά ελαιολάδου: Τι υποστηρίζει η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο -
19 Ιουλιου 2026, 07:58Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα κοπεί το ρεύμα την προσεχή βδομάδα -
19 Ιουλιου 2026, 08:04Νέο καραβάνι με… μετανάστες νότια της Κρήτης
