Με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης
Ο Πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και ειδικότερα η ενεργοποίηση-υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και το «Διάζωμα».
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) θα αναδειχθούν οι εμβληματικές διαδρομές της Περιφέρειας Κρήτης, οι περιοχές ΟΥΝΕΣΚΟ όπως επίσης η διαδρομή που αφορά στα Μινωικά Ανάκτορα του νησιού. Επίσης θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής που αφορά στα γεωπάρκα και τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (MAB) της UNESCO και πρόκειται για περιοχές στον Ψηλορείτη, στα Λευκά Όρη, στα Αστερούσια και στην Σητεία.
Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη και συνεργασία για την περαιτέρω ανάδειξη του φυσικού πολιτιστικού πλούτου του νησιού μέσω του «Διαζώματος».
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού
