Μπλόκο στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων - Άνοιξε ο δρόμος
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να απομακρύνουν τα μπλόκα που είχαν στήσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Έτσι, αρχίζει σταδιακά η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, καθώς το χάος που επικρατούσε από το πρωί της Παρασκευής μειώνεται, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να τερματίζουν την παρουσία τους στα σημεία αποκλεισμού.
Το χρονικό
Από νωρίς το πρωί, δεκάδες αγροτικά και φορτηγά οχήματα είχαν παραταχθεί στον δρόμο, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Η απόφαση ήταν να παραμείνουν στον δρόμο για τουλάχιστον δύο ώρες και στη συνέχεια να καθορίσουν τα επόμενα βήματα, όπως κι έγινε με τον αποκλεισμό του κόμβου του Αεροδρομίου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Διαβάστε επίσης: Κτηνοτρόφοι - Ηράκλειο: Κλιμάκωση με μπλόκο στο Αεροδρόμιο - Κυκλοφοριακό χάος (φωτο)


Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η συντονιστική τους επιτροπή, πρόκειται να αποχωρήσουν στις 7 το απόγευμα, δεσμευόμενοι όμως να επιστρέψουν με νέες κινητοποιήσεις αν δεν πάρουν απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως λένε, στον οποίο τις προηγούμενες μέρες απέστειλαν αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις αξιώσεις τους.
Ταυτόχρονα διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.

Κυκλοφοριακό Κομφούζιο
Παράλληλα είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ΒΟΑΚ και Παλαιά Εθνική Οδό λόγω των κτηνοτρόφων. Στον ΒΟΑΚ είχαν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων με τουρίστες να είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε λεωφορεία και κάποιοι να αποφασίζουν να το "κόψουν" με τα πόδια.
Παρόμοια εικόνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού, με την εικόνα σιγά σιγά να ομαλοποιείται.





Οι θέσεις των αγροτών
«Δεν αντέχουμε άλλο το κόστος – ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης», τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. Θεωρούν ότι η σημερινή μέρα είναι μόνο η αρχή για μια σειρά πιο δυναμικών παρεμβάσεων.
Δηλώνουν αποφασισμένοι
«Για το αν θα κλείσουμε την Εθνική είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή», αρκείται προς το παρόν να δηλώσει, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης.
Αυτό που δηλώνει ως βέβαιο μόνο, είναι ότι η συγκέντρωση θα γίνει στον κόμβο της Παντάνασσας. Προφανώς, αν θα μαζευτεί κόσμος, τότε επί τόπου να αποφασιστεί το κλείσιμο της Εθνικής, σύμφωνα και με πρακτικές του παρελθόντος, από την πάλαι ποτέ Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου.
Ο Λευτέρης Τριανταφυλλάκης ξεκαθαρίζει, στο μεταξύ, ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας και μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να τις σταματήσει, μέσα από τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις
