Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία-Στο επίκεντρο και η Κρήτη με χιόνια και καταιγίδες
Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού προχώρησε η ΕΜΥ επισημαίνοντας ότι για το υπόλοιπο της ημέρας στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Σήμερα Σάββατο (28.12.2024) ισχυρές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην Κρήτη (κυρίως τη βόρεια) και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.
Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο με εξασθένηση από το βράδυ.

Σε ορεινές περιοχές της Κρήτης πάντως και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων ρίχνει χιόνι από το πρωί
Στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη, πάνω από τους Ασίτες, από το πρωί χιονίζει ασταμάτητα με τον υδράργυρο να χει πέσει αρκετά και να πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που θα πέσει περισσότερο όσο βραδιάζει.
Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας ενόψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, μετά την επικαιροποίηση έκτακτων δελτίων επιδείξεων καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπονται στην Κρήτη σημερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Επιπλέον, αναφέρεται ότι αναμένονται θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο. Μάλιστα από την Πολιτική Προστασία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα, αλλά και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.
Για αυτό το λόγο Δήμοι του νησιού έχουν ηδη εκδώσει ανακοινώσεις καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οπως λένε χαρακτηριστικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν σημερα έχουν θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία των Δήμων
Οι Δημοτικές Αρχές μετά από νέα έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εφιστουν την προσοχή των δημοτών και των επισκεπτών, καθώς αναμένεται να καταγραφούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά
Προειδοποιουν για τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ τονίζεουν πως για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρχει άμεση ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 23:16ΕΣΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις της δράσης για την ενίσχυση νέων πτυχιούχων -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ
