Νέος κύκλος ομιλιών «Κοινωνία και Ζώα» από το Δήμο Ηρακλείου - Απόψε η πρώτη ομιλία
Ένας νέος κύκλος ομιλιών με την ονομασία «Κοινωνία και Ζώα» και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκινά σημερα από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διάλογο προβληματισμού μεταξύ ειδικών και κοινού που ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου μέσα από τον νέο κύκλο ομιλιών, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στις συνέπειες της κυριαρχίας του ανθρώπου στην φύση και στα δικαιώματα των ζώων, στο πλαίσιο της κοινής μας συνύπαρξης.
Στόχος του κύκλου ομιλιών είναι και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στις βλάβες που προκαλεί ο άνθρωπος μέσω διάφορων μηχανισμών στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στην ευημερία των ζώων, η ανάδειξη της θετικής επίδρασης της επαφής με τα ζώα στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και η συζήτηση γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων.
Η πρώτη ομιλία με τίτλο «Παραγωγικά και κατοικίδια ζώα. Η σχέση τους με την πανίδα της Κρήτης» θα πραγματοποιηθεί αποψε στις 19.00, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, με ομιλητή τον Βιολόγο- Ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σταύρο Ξηρουχάκη.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
