Ο Βασίλης Σμπώκος μιλά για την γερμανίδα γλύπτρια Καρίνα Ρεκ: Η «Σκάρα» που ερωτεύτηκε τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
H Καρίνα Ρεκ, η Καρίνα των Ανωγειανών όπως είναι αλλιώς γνωστή στην Κρήτη, η δημιουργός του «Αντάρτη της ειρήνης» αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ιδιαίτερα αγαπητή, όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά σε ολο το νησί.
Ο κ. Βασίλης Σμπώκος, είναι από τους ανθρώπους που τη γνωρίζει από την πρώτη στιγμή που εκείνη αποφάσισε να εγκατασταθεί στα Ανώγεια και να τα κάνει την νέα της πατρίδα, παρά το γεγονός ότι είχε γυρίσει όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να μείνει οπουδήποτε αλλού, ενώ ήταν ένας από τους εργάτες που βοήθησαν στη δημιουργία του «Αντάρτη της ειρήνης».
Ο κ. Σμπώκος αποκαλύπτει πως και γιατί ερωτεύτηκε τα Ανώγεια η Καρίνα, πως την αποκάλεσαν όταν την είδαν για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκαν με την μορφή της οι Ανωγειανοί, αλλά και γιατί η Καρίνα υπέγραφε ως «Καρίνα Σκάρα», λίγο καιρό μετά τη μετεγκατάσταση της στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη.
Μιλά ακόμη και για τον τρόπο που φτιάχτηκε ο «Αντάρτης» στο Οροπέδιο της Νίδας.
Αγνωστες ιστοριες για την ίδια, αστεία περιστατικά και όμορφες στιγμές, που ακούγονται για πρώτη φορά μέσα από το newshub.gr, ειπωμένες από τον κ. Σμπώκο.
Επίσης, μέσα από το newshub.gr ο κ. Σμπώκος καταθέτει μια πρόταση για την ανάδειξη του μνημείου που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του κάμπου της Νίδας, καλώντας την Πολιτεία και τις τοπικές Αρχές να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ανάδειξη του, ώστε να τύχει της αναγνώρισης που του αξίζει.
Ενα έργο με τεράστιο συμβολισμό, που δημιουργήθηκε από την 90χρονη - σημερα - γερμανίδα γλύπτρια, με στόχο να αποτελέσει ενα μνημείο με πολλαπλή σημασία. Ενα μνημείο συγγνώμης για όσα βίωσαν οι Ανωγειανοί και όλοι οι Κρητικοί από τους Ναζί, αλλά και ένα μνημείο που συμβολίζει την ειρήνη.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
22 Οκτωβριου 2026, 10:50ΟΦΗ-Λεβερκούζεν: Μεγάλο ματς στο Ηράκλειο για τη League Phase του Europa League -
22 Οκτωβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: «Κρεσέντο μειοδοσίας από την Κυβέρνηση εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας!» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
22 Οκτωβριου 2026, 07:00Κρήτη: Τα χειρουργεία που είναι σε αναμονή ξεπερνούν τα 9.000 - Τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία του νησιού -
22 Οκτωβριου 2026, 14:08Δικταίο Άντρο: Μειώθηκε η επισκεψιμότητα τον Ιούνιο του 2026, μετά τις εργασίες ασφάλειας
