Οι σημαντικότερες ειδήσεις στην Κρήτη: Θετικά μηνύματα για τον κορωνοϊό και… τραγικοί θάνατοι
αγαπημένα σου στη Google
Η Κρήτη αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως τα κατάφερε αρκετά καλά όσον αφορά την πανδημία αφού ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που κατέγραψε ήταν 6 την Τρίτη 22/12 ενώ ο μικρότερος μόλις 1 στις 25/12, την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ αισθητή ήταν η μείωση των νοσηλειών στο νησί. Σημερα έχουμε και την έναρξη των εμβολιασμών σε πανελλαδικό επίπεδο!
Ωστόσο, το παράδοξο της Κρήτης είναι η μείωση των κρουσμάτων από κορωνοιό, αλλά η αύξηση των «κρουσμάτων» από… τροχαία και πυροβολισμούς, αφού αρκετά ήταν αυτά τα περιστατικά που καταγράφηκαν μέσα στην εβδομάδα 21 έως 26 Δεκεμβρίου με πολλά να έχουν άσχημη κατάληξη.
Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα όμορφο μήνυμα που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης στις 21/12 για τις γιορτές. Μας ωθεί στο να επιλέγουμε να γιορτάσουμε διαφορετικά, προστατεύοντας τους ανθρώπους που αγαπάμε και γιορτάζουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, για ένα μέλλον γεμάτο υγεία και ελπίδα. Όλα αυτά προβάλλονται μέσα από ένα βίντεο που φτιάχτηκε με μια «σούπερ γιαγιά» η οποία δεν θέλει να λείπει από κανένα πάρτι. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)
Ενώ, το κλίμα στις 22/12 βαραίνει με ένα νέο περιστατικό πυροβολισμού και τραυματισμού ενός άνδρα στα Χανιά.
Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 55 ο οποίος βρέθηκε με τραύματα από καραμπίνα, δίπλα σε αυτοκίνητο, στην άκρη του δρόμου. Ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο άνδρας, έφερε σοβαρό τραύμα από πυροβόλο όπλο και διασωληνώθηκε άμεσα. Το περιστατικό έγινε έξω από το αμαξοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στο ΒΟΑΚ, στο ύψος της γέφυρας Περβολίων.
Η θλίψη παραμένει αφού στις 24/12 τις πρωινές ώρες έκανε την εμφάνιση του ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο! Συμφωνα με τις πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) Το τροχαίο έγινε στο ύψος της γέφυρας της Παπαναστασίου στο Ηράκλειο. Ο οδηγός για αγνωστο λόγο βρεθηκε βαριά τραυματισμενος, ενώ επέβαινε σε ένα δίκυκλο. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως για τον 83χρονο ήταν ηδη αργά...
Ενα 24ωρο μετά από τις... ερημιές στο κέντρο του Ηρακλείου, με τις απογοητευτικές εικόνες και χθες το απόγευμα η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν σαφώς καλύτερη. Ο φωτογραφικός φακός του newshub.gr κατέγραψε την ίδια ημέρα, την κινητικότητα στο κέντρο, με τους πολίτες, που τηρούσαν τα μέτρα να κινούνται - κατά το δυνατόν - σε ρυθμούς εορταστικούς. (Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ)
Ακόμη, στο Ηράκλειο την Τετάρτη 23/12 βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς όπου και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις που θα αποθηκεύονται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.
Ο κ. Χαρδαλιάς, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται ήδη τα ψυγεία υπερκατάψυξης μέσα στα οποία θα τοποθετηθούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και θα συζητησει με τους επικεφαλής του ΣΥΦΑΚ για το μεγάλο έργο που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα.
Έπειτα την ημέρα των Χριστουγέννων, ολοκληρώθηκε απ’ τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου, που ενώνει την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα. Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, για την μεγαλύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος, παγκοσμίως.
-
30 Αυγουστου 2026, 14:06Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνει η περίοδος -
29 Αυγουστου 2026, 22:46Σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντέλια, φόβοι για χιαστό- βίντεο -
30 Αυγουστου 2026, 07:43Κρήτη: Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στις βραβεύσεις ελαιοτουριστικών δράσεων του ΣΕΔΗΚ -
30 Αυγουστου 2026, 14:52Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ και δώρισε φορητό απινιδωτή στον Δήμο Αγίου Νικολάου -
30 Αυγουστου 2026, 07:00Ένας μικρός παράδεισος στην ενδοχώρα της Κρήτης - Μονή Σωτήρος Χριστού και Αγίου Γεδεών στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου (Φωτο) -
30 Αυγουστου 2026, 13:15Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη έχει ένα «χρωστούμενο» λιγότερο με την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά
