Παιδικός καρκίνος: Το «ευχαριστώ» και η ευχή ενός πατέρα με παιδί "πολεμιστή" για τη ζωή (Βίντεο)
Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες ασθένειες. Και γίνεται ακόμη δυσκολότερη όταν αφορά παιδιά.
Το παιδί του βιώνει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας και δίνει την δική του μάχη να βγει νικητής. «Σπίτι» της οικογένειας Νταραρά έχει γίνει η Κλινική Αιματολογίας Ογκολογίας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.
Παρά τον «γολγοθά» που βιώνει η οικογένεια, ο πατέρας Ηλίας Νταραράς δεν ξεχνά να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διευθύντρια της Κλινικής, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας Π.Κ, κα Ευτυχία Στειακάκη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής, αναγνωρίζοντας το μεγάλο και επίπονο έργο τους, τον αγώνα που δίνουν και αυτοί από την πλευρά τους προκείμενου το παιδί του αλλά και όλα τα παιδιά της κλινικής να καταφέρουν να νικήσουν την επάρατη νόσο.
«Είναι και αυτοί οικογένειά μας και όπως προσεύχομαι για το παιδί μου, προσεύχομαι και για τους γιατρούς της Κλινικής», προσθέτει συγκινημένος ο κ. Νταραράς κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Διευθύντρια της Κλινικής, χαρακτηρίζοντας την μια εξαίσια κυρία που την χαρακτηρίζει το πείσμα να νικήσει την ασθένεια.
«Μέσα στην ατυχία μας… είμαστε τυχεροί καθώς οι άνθρωποι που είναι σε αυτήν την Κλινική είναι σπουδαίοι πρώτα ως άνθρωποι αλλά και ως γιατροί.
Είναι η οικογένειά μας, τους έχουμε στο μυαλό μας, προσευχόμαστε για αυτούς και η κα Στειακάκη είναι μία εξαίσια κυρία και πολύ “πεισματάρα”.
Έχει πείσμα να νικήσει την ασθένεια. Μαθαίνουμε από την ίδια, αντλούμε δύναμη από την κα Στειακάκη . Οι «θείες» των παιδιών είναι οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες και έχουμε γίνει όλοι μια αδελφότητα. Στις προσευχές μας είναι όλοι κάθε μέρα. Όλοι αυτοί είναι μικροί ήρωες κυρίως οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Μπορεί να χαμογελάνε αλλά δεν αισθανόμαστε μόνοι».
Ανήμερα της ημέρας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία που προηγήθηκε, ο κ. Νταραράς παραβρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, κάνοντας παράλληλα μια ευχή για την Κλινική. Σε διάστημα ενός έτους να έχουν καλυφθεί όσο τον δυνατόν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.
«Θεωρώ τύχη ότι διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης είναι ο κ. Νεκτάριος ο Παπαβασιλείου, είναι μεθοδικός και αγωνιστής . Δυστυχώς όμως μεγαλώνει η “οικογένεια” στην Κλινική. Για να μεγαλώσουν όμως και τα ποσοστά επιβίωσης πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες καθημερινότητας. Και του χρόνου τέτοια μέρα να κάνουμε έναν απολογισμό. Ας βοηθήσουν όλοι οι αρμόδιοι αυτήν την κλινική και να βελτιωθούν όσο γίνεται περισσότερο οι υποδομές.»

Το έργο της Κλινικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ
Η Κλινική Αιματολογίας Ογκολογίας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας και αντιμετωπίζει παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες μέχρι 21 ετών με αιματολογικές κακοήθειες και συμπαγείς όγκους.
Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της έχουν αντιμετωπιστεί 700 νέες περιπτώσεις καρκίνου σε παιδιά και εφήβους με διάρκεια παρακολούθησης κάθε ασθενή από 5 έως 25 έτη.
Το ευτύχημα είναι ότι η ίαση είναι εφικτή σε μεγάλο ποσοστό και 8-9 στα δέκα παιδιά με καρκίνο θα γίνουν καλά.
Περισσότερα από το 80% των παιδιών με καρκίνο που λαμβάνουν σύγχρονες θεραπείες στις αναπτυγμένες κοινωνίες αναμένεται να επιβιώσουν μέχρι την ενηλικίωση τους ενώ περίπου ένας στους 530 ενήλικες, ηλικίας 20 έως 39 ετών είναι επιζών από παιδικό καρκίνο.
«Η ίαση είναι εφικτή των παιδιών με καρκίνο, σε ποσοστά 80-90%. Ή έγκαιρη διάγνωση έχει καθοριστική σημασία όπως και στη συνέχεια η αντιμετώπιση από έγκυρο εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό όπως επίσης και με την βοήθεια της πιο σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής» τονίζει μεταξύ άλλων η κα Στειακάκη.
«Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες ασθένειες. Και γίνεται ακόμη δυσκολότερη όταν αφορά τα παιδιά καθώς ασκείται μεγάλη ψυχολογική πίεση στις οικογένειες τους όπως και στους επαγγελματίες υγείας που όσο καλά εκπαιδευμένοι και αν είναι η συναισθηματική αποστασιοποίηση τους δεν είναι πάντα εφικτή… Στην Κρήτη και την Υγειονομική μας Περιφέρεια έχουμε την τιμή να λειτουργεί η Κλινική Αιματολογίας Ογκολογίας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ με επικεφαλής την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας Π.Κ, Διευθύντρια κα Στειακάκη» υπογράμμισε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Η δύναμη της ψυχής τους, το χαμόγελό τους, η γενναιότητα τους, δίνουν την ώθηση σε οικογένειες και γιατρούς, επίτευξης του απόλυτου και μοναδικού στόχου, την ίαση κάθε παιδιού με καρκίνο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου είναι η έγκαιρη πρόληψη και η επιβίωση του είναι η 1η νίκη.
Κεντρική φωτογραφία: pexels
Β.ΜΠ
-
26 Απριλιου 2026, 07:10Το πανηγύρι του Αϊ Γιώργη και η τελετουργία της ευλογίας των προβάτων στην Κρήτη (Φωτο & Βίντεο) -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
25 Απριλιου 2026, 23:21"Φλέγεται" η Κρήτη: Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΟΦΗ -
25 Απριλιου 2026, 19:00«Χαμόγελα» για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη – Πάνω από 12 εκατ. κυβικά στον Αποσελέμη -
26 Απριλιου 2026, 07:15Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Επιστρέφουμε στην εποχή των ... Αυτοκρατοριών (podcast)
