Η Σητεία τιμά τον Γιώργο Μαζωνάκη με τραγούδια του σε μια βραδιά μνήμης
αγαπημένα σου στη Google
Η Σητεία τιμά τον Γιώργο Μαζωνάκη με τραγούδια του σε μια βραδιά μνήμης σήμερα στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της πόλης.
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Μια Ελλάδα Παρέα», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από διαφορετικές περιόδους της καριέρας του.
Οι διοργανωτές συγκεντρώνουν παράλληλα υλικό από την πολυετή παρουσία του στη μουσική, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
Η σχέση του Γιώργου Μαζωνάκη με τη Σητεία και τους Πεύκους ήταν πολύ πιο προσωπική καθώς εκεί είχε χτίσει το δικό του σπίτι, το οποίο αποτελούσε το προσωπικό του ησυχαστήριο και καταφύγιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μάλιστα σε ένα κείμενο του που είχε δημοσιευτεί στο athensvoice.gr ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε γράψε για τη Σητείαι:
«Tο καλοκαίρι στη Σητεία, τόπο καταγωγής μου, δεν έχει καμία σχέση με τα κοσμικά καλοκαίρια που φαντάζονται ενδεχομένως κάποιοι. Tα ρούχα που χρειάζεται να έχω μαζί μου είναι ελάχιστα και από αυτά τα λίγα κάποια περισσεύουν κιόλας. Aκόμη, και το αυτοκίνητο είναι χρήσιμο για καμιά πιο μακρινή παραλία. Aντιθέτως το ποδήλατο είναι είδος πρώτης ανάγκης, προέκταση του σώματός μου... Eπίσης, οι διακοπές στη Σητεία είναι μοναχικές, υπάρχουν οι θείοι, τα ξαδέλφια και ελάχιστοι φίλοι που έρχονται περιοδικά και για λίγο. Kαι για να καταπέσει και ο τελευταίος μύθος, δεν υπάρχει ξενύχτι, αντιθέτως πολύ πρωινό ξύπνημα, απολαμβάνω πρωινό super με κρητικά υλικά και μετά μια μεγάλη ποδηλατάδα για να αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη του γυμναστηρίου. Kατά τις 12 αρχίζει το μαρτύριο να επιλέξω την παραλία της μέρας... Πάντα δύσκολη η επιλογή... Kουρεμένος... Xιόνα... Eρμούπολη... Ξηρόκαμπος... Tο τοπίο συνδυάζει τη φυσική αγριάδα με τα υπέροχα νερά. Eυλογημένος τόπος. Kαι να παίζουν στη μέσα οθόνη του μυαλού συνειρμοί περίεργοι και μη. Παιδικά χρόνια, αναμνήσεις καλές και κακές, το γνωστό παιχνίδι του μυαλού να ψάχνει αυτό που επισήμως καλείται «ανέφικτο», λογικό σ’ αυτό τον τόπο με τα πολλά «ανέφικτα» τοπία και το μυαλό να φεύγει και να θέλει να εξισωθεί μαζί τους...»
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Πεύκους Σητείας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.
Διαβάστε επίσης:
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:06Κρήτη: Μια μονοκαλλιέργεια που με έδρα τα νότια του νησιού, κατακτά τις αγορές της Ευρώπης -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:11Ηράκλειο: Στο προσκήνιο ξανά το προβληματικό... Κολυμβητήριο της πόλης
