Μια τεράστια αγκαλιά για τη σωτηρία του Παλίγκρεμνου (pics + vid)
Μια τεράστια αγκαλιά για τη διάσωση του Παλίγκρεμνου σχημάτισαν σήμερα οι πολλοί συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή ξενοδοχείου στο μοναδικής γεωλογικής αξίας βράχο της περιοχής.
Έχοντας νωρίτερα αναρριχητές τοποθετήσει ένα τεράστιο πανό ψηλά πάνω στο βράχο του Παλίγκρεμνου έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως στο βωμό του χρήματος δεν θυσιάζονται τα πάντα.
Στην συγκέντρωση μετέχουν εκατοντάδες πολίτες κρητικοί και ξένοι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ο Γεωλόγος του ΜΦΙ Χαράλαμπος Φασουλάς.


Η Διαμαρτυρία
Από τις 11 το πρωί της Κυριακής, είχε ξεκινήσει η προσέλευση κόσμου που περνούσε και υπέγραφε πρώτα σε βιβλίο συμμετοχών για να καταμετρηθεί η τελική συμμετοχή. Η Κίνηση για τη σωτηρία του Παλίνγκρεμου είχε κάνει εντυπωσιακή προετοιμασία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με μεγαφωνικές, πλακάτ, πανό, μπλουζάκια με συνθήματα και πολλές εκπλήξεις που θα φανούν στην συνέχεια.
Θετικότατη εντύπωση προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή ξένων φίλων του Πλακιά που δίνουν μαζικό παρών καθώς αγαπούν τον τόπο και δεν θέλουν να τον δουν να χάνει την μοναδική φυσική ομορφιά του.
Παράλληλα όπως προαναφέραμε στο σημείο μεταξύ άλλων είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.
Σε ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση στάθηκαν στις ενέργειες που γίνονται για να σταματήσει η ανέγερση ξενοδοχείου, στη γεωλογική σημασία της περιοχής αλλά και στην ακαταλληλότητα του Παλίγκρεμνου για δόμηση.

Στη Βουλή το θέμα
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης δήλωσε στο Newshub.gr πως αναμένει την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου και στη συνέχεια θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας απαντήσεις για το πως αδειοδοτήθηκε η επένδυση που καταστρέφει τον Παλίγκρεμνο

-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
22 Απριλιου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
22 Απριλιου 2026, 17:49Τραγικό τέλος στην αναζήτηση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη-εντοπίστηκε νεκρή στο όχημα της -
22 Απριλιου 2026, 21:40Γαύδος: Έντονες αντιδράσεις για τις κατεδαφίσεις πρόχειρων κατασκευών-Πρώτη φορά το νησί είδε ΜΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 21:30Δαφνές: Κορυφώνεται η αγωνία για την αγνοούμενη Ελευθερία μετά την αυτοκτονία του πρώην συντρόφου της
