Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έκκληση για άμεσα μέτρα ασφαλείας μετά τον σοβαρό τραυματισμό φοιτήτριας
αγαπημένα σου στη Google
Τη βαθιά θλίψη της για τον σοβαρό τραυματισμό φοιτήτριας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο τροχαίο της 17ης Ιουλίου εκφράζει, με ομόφωνο ψήφισμά της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην 550ή τακτική συνεδρίασή της, η Σύγκλητος εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή της προς τη φοιτήτρια και την οικογένειά της, ευχόμενη ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τον Δήμο Ηρακλείου και κάθε συναρμόδια αρχή να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον δρόμο πλησίον του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), όπου σημειώθηκε το ατύχημα.
Συγκεκριμένα, ζητά την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του δρόμου, την ενίσχυση της σήμανσης, του φωτισμού και της διαγράμμισης, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Επιπλέον, η Σύγκλητος δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για την επίσπευση των απαιτούμενων έργων, ενώ προτείνει να εξεταστεί ακόμη και η αναγκαστική απαλλοτρίωση τμήματος παρακείμενης ιδιοκτησίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ασφαλές πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο.
Τέλος, εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης, καθώς και να ενημερώσει σχετικά την πανεπιστημιακή κοινότητα, την οικογένεια της φοιτήτριας και τις αρμόδιες αρχές.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
