Παραμένει σήμερα η Κάρμελ στην Κρήτη-Πότε μας αποχαιρετά
αγαπημένα σου στη Google
Παραμένει στην Κρήτη η κακοκαιρία Κάρμελ κάνοντας αισθητή την παρουσία της σήμερα κυρίως με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ μικρής έκτασης χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι και λίγο μετά, γύρω στις 2.20 μμ, στο Ηράκλειο.
Χθες το βράδυ έκανε την εμφάνιση της φουριόζα η κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και ισχυρές καταιγίδες.
Στην περιοχή της Παντάνασσας στο Ρέθυμνο δυο άτομα ακινητοποιήθηκαν με το αυτοκίνητο τους και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.
Στο Μέρωνα Αμαρίου, στα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου κι άλλες περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και υψόμετρο το έστρωσε, καθώς από νωρίς το βράδυ άρχισε να πέφτει χιονόνερο και στη συνέχεια νιφάδες χιονιού.

Οροπέδιο Λασιθίου (Μετεωκρήτες)
Οι ορεινές περιοχές των Χανίων ντύθηκαν από χθες το βράδυ στα λευκά χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν δηλωθεί προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω χνιονιού.
Στην πόλη των Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι το κύμα βγήκε στη στεργιά και κατέστρεψε παγκάκια, ξήλωσε πλάκες ενώ προκάλεσε φθορές και σ έναν ιστιοφόρο.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι
Στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο έπεσαν από μπαλκόνι κτιρίου τα κάγκελα στο οδόστρωμα προκαλώντας φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε επίσης να επέμβει σε 2 περιπτώσεις κοπής δέντρων η πτώση των οποίων εμπόδιζε τη διέλευση.
Τα πλοία της γραμμής ακινητοποιήθηκαν στα λιμάνια ενώ προβλήματα είχαμε και στις αεροπορικές μετακινήσεις. Από το πρωί ωστόσο σήμερα έχουμε άρση απαγορευτικού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Πτήση από την Αθήνα προς το Ηράκλειο χθες το βράδυ δεν κατάφερε μετά από δυο προσπάθειες να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο δρόμος προς Ανώγεια (Μετεωκρήτες)
Η πρόγωνση της ΕΜΥ
Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά του νησιού.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.
-
22 Οκτωβριου 2026, 10:50ΟΦΗ-Λεβερκούζεν: Μεγάλο ματς στο Ηράκλειο για τη League Phase του Europa League -
22 Οκτωβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: «Κρεσέντο μειοδοσίας από την Κυβέρνηση εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας!» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:15Λευτέρης Κουσούλης: «Οι μεγάλες "διαδηλώσεις" στην Ελλάδα θα γίνουν στην κάλπη!…» (podcast) -
23 Οκτωβριου 2026, 07:06Μανόλης Αλεξανδράκης: Θετικά μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή, αλλά με χαμηλή τιμή και πολλά ερωτηματικά -
22 Οκτωβριου 2026, 07:00Κρήτη: Τα χειρουργεία που είναι σε αναμονή ξεπερνούν τα 9.000 - Τεράστιες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία του νησιού -
22 Οκτωβριου 2026, 14:08Δικταίο Άντρο: Μειώθηκε η επισκεψιμότητα τον Ιούνιο του 2026, μετά τις εργασίες ασφάλειας
