Πατσίδερος: Ένας δρόμος «φόβος και τρόμος» που παραμένει σε τραγική κατάσταση παρά τις δεσμεύσεις (Βίντεο + Φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Ξεχασμένο στην τύχη του είναι ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που εξυπηρετεί τους κατοίκους του Πατσιδέρου, του Αλαγνίου και της Ζιντας που παραμένει άφτιαχτο για πανω από δέκα χρόνια, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, που δεν αντέχουν πλέον την κοροϊδία!
Ο λόγος για το τμήμα του δρόμου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το οποιο συνδέει τα παραπάνω χωριά της ενδοχώρας και για το οποίο οι αρμόδιοι φαίνεται πως αδιαφορούν, ενώ έχουν δεσμευτεί ουκ ολίγες φορές πως το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί.
Ομως τα χρόνια περνάνε, ο κίνδυνος μεγαλώνει αφού ο χρόνος φθείρει το οδόστρωμα, αλλά το ζήτημα παραμένει άλυτο με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, καθημερινά όσοι διέρχονται το συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου με πολλή προσοχή, μιας και από τους ίδιους χαρακτηρίζεται επικίνδυνο, αφού πέρα από τη στενότητα του, έχει λακκούβες και κακής ποιότητας ασφαλτοτάπητα.
Και όλα αυτά τα προβλήματα γιγαντώνονται κατα τους χειμερινούς μήνες.
Συμφωνα με τους κατοίκους, ο δρομος αυτός ασφαλτοστρώθηκε πριν από δεκαετίες, παραμένοντας ως σήμερα στενός και επικίνδυνος, ειδικά σε κάποια του σημεία που είναι «τυφλά», τονίζοντας πως για την υλοποίηση του υπαρχει δέσμευση από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανακατασκευή του.
Και δεν είναι μονον αυτό, αλλά καθημερινά από το δρομο αυτό, περνάει και το σχολικό λεωφορείο που παραλαμβάνει μαθητές από τα παραπάνω χωριά, μεταφέροντας τα στο Αρκαλοχώρι.
Οι κάτοικοι, μέσω των τοπικών φορέων και Συλλόγων, εχουν κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς αποτέλεσμα ως σήμερα...
Διαβάστε επισης:
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ενας δρόμος που περιμένει πάνω από 10 χρόνια να φτιαχτεί (Φωτο + Βίντεο)
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
