Πολωνός γιατρός 55 χρονών γίνεται δωρητής οργάνων στην Κρήτη
Πέθανε στην Ελλάδα και έδωσε ζωή με το θάνατο του, ένας γιατρός - παθολόγος Πολωμικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός υπέστη εγκεφαλικό ενμώ βρισκόταν για τις διακοπές του στην Ελλάδα.
Ο 55χρονος Πολωνός , ο οποίος είχε πρόβλημα με την καρδιά του έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω ,όπου υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση στο κεφάλι και συγκεκριμένα κρανιεκτομή και στην συνέχεια στις 30 Ιουνίου έφθασε με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου.
Οι αξονικές που έγιναν, έδειξαν διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα.
Χθες πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος και ενημερώθηκε η οικογένειά του η οποία έδωσε την συγκατάθεσή της να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να γίνει δωρεά οργάνων.Η σύζυγος όσο και τα δύο παιδιά του, το αγόρι μάλιστα είναι νοσηλευτής, βρίσκονται στο Ηράκλειο .
Με την σπουδαία ανθρωπιστική πράξη τους, δίνουν το παράδειγμα που μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι .
Ο άνθρωπός τους φεύγει από αυτό τον κόσμο και μάλιστα σε ξένη χώρα, αλλά ο θάνατός του δίνει μια ευκαιρία σε άλλους να ζήσουν και η ευγνωμοσύνη τους σε εκείνον και στην οικογένειά του, θα είναι παντοτινή.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
