Ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χερσονήσου
αγαπημένα σου στη Google
Το ψήφισμα στήριξης των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές και ειδικότερα του προσωπικού που απασχολείται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου στην 8η Τακτική Συνεδρίαση του για το 2026. Σε συνέχεια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και με πλήρη επίγνωση του κρίσιμου ρόλου που επιτελούν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ–ΜΕΑ και το Κέντρο Κοινότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων της ΠΟΕ, στηρίζοντας τα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι:
- Στέκεται αλληλέγγυο στα αιτήματα των εργαζομένων και των οικογενειών–ωφελούμενων των δομών για σταθερότητα και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
- Αναγνωρίζει ότι οι περιορισμένης διάρκειας συμβάσεις και η εξάρτηση από το σύστημα Voucher δημιουργούν αντικειμενικά προβλήματα στη συνέχεια της παιδαγωγικής διαδικασίας και στη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
- Τονίζει ότι η σταθερότητα του προσωπικού αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή, την εμπιστοσύνη των οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Με την απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο:
- Ζητά την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων ΕΣΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
- Επισημαίνει την ανάγκη κατάργησης της «διάταξης Βορίδη» ώστε να αποκατασταθεί η αυτονομία των δήμων στη διαχείριση των εργασιακών θεμάτων.
- Καλεί για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε οι κοινωνικές δομές να λειτουργούν απρόσκοπτα και να διατηρείται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας τους.
Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Χερσονήσου δεσμεύεται να στηρίξει με κάθε νόμιμο θεσμικό μέσο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης των πολιτών και των οικογενειών του Δήμου.
-
29 Οκτωβριου 2026, 07:51Πόθεν έσχες: Τροπολογία δίνει παράταση έως 31/12 για την υποβολή δηλώσεων -
28 Οκτωβριου 2026, 18:40Στα λευκά ντύθηκαν οι ψηλότερες κορυφές των Λευκών Ορέων ακολουθώντας τον Ψηλορείτη -
29 Οκτωβριου 2026, 11:32Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ηράκλειο για την νέα εκδήλωση του «ΝΟΗΜΑ ΚΡΗΤΗ» -
29 Οκτωβριου 2026, 20:03Πότε θα πληρωθεί η επιστροφή ενοικίου: Οι πιθανές ημερομηνίες και τα ποσά -
28 Οκτωβριου 2026, 18:50Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή λόγω απεργίας-Τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν από Σούδα και Πειραιά -
30 Οκτωβριου 2026, 07:00Προβληματισμός για τις εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο: Δείτε πού έπεσε η τιμή στο αγουρέλαιο της Λακωνίας και τι ισχύει για την Κρήτη
