Ρεκόρ αφίξεων τουριστών στο αεροδρόμιο των Χανίων
αγαπημένα σου στη Google
Η Κρήτη έχει την τιμητική της, ως τόπος διακοπών τον οποίο επιλέγουν οι ευρωπαίοι για να ζήσουν το καλοκαιρινό τους όνειρο.
Παρά την αρχική μεμψιμοιρία των επιχειρηματιών του τουρισμού, το 2025 διαπιστώνονται μεγάλες αυξήσεις επισκεπτών. Τα πρόσφατα στοιχεία της Fraport-Greece με 875.000 αφίξεις αλλοδαπών για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2025, παρουσιάζουν αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, όπου είχαν σημειωθεί 850 χιλ. αφίξεις, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Μόνο τον Ιούνιο καταγράφονται 328.901 επιβάτες από το εξωτερικό, δηλ. αύξηση της τάξεως του 3,9% σε σχέση με το 2024, ενώ τον Ιούλιο η αύξηση άγγιξε το 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.
Οι περισσότεροι από τους αφιχθέντες προέρχονται από το Ην. Βασίλειο, την Γερμανία, Δανία και Νορβηγία. Από την Αυστρία οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 46%, την Γαλλία κατά 26%, ενώ υψηλά είναι και οι αφίξεις από την Μάλτα. Αντίθετα οι Σουηδοί και Φινλανδοί εμφανίζουν μια κάμψη από 2% έως και 5% αντίστοιχα
Τουλάχιστον 70 με 80 πτήσεις εξωτερικού, αλλά και πτήσεις εσωτερικού μεταφέρουν τους ξένους επισκέπτες που φτάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για το φθινόπωρο έως και τον Νοέμβριο, αφού οι κρατήσεις σε καταλύματα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και AirBnB εμφανίζουν υψηλές πληρότητες.
-
22 Ιουλιου 2026, 13:33Ηράκλειο: Άγριο σκηνικό με πυροβολισμούς στο Μηλιαράδο Βιάννου - Οι σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 11:36Μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι: Χάθηκαν κόποι μιας ζωής λέει ο Κώστας Καράτζης (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 07:34Έντουαρντ Χόπερ από τους σπουδαιότερους εικαστικούς της ποπ αρτ και του νέου ρεαλισμού -
22 Ιουλιου 2026, 14:30Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Φαμπίνιο -
22 Ιουλιου 2026, 07:00Δήμος Ηρακλείου: Αλαλούμ με τους κάδους στο χωριό της καταγγέλλει η πρόεδρος του Αγίου Σύλλα (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 15:49Ηράκλειο: Η μεγάλη βλάβη στον αγωγό στην Αμμουδάρα έφερε και... απαγόρευση της κολύμβσης στην θαλάσσια περιοχή!
