Ρέθυμνο: Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση
αγαπημένα σου στη Google
Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, το οποίο υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα, αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, κατά τον μήνα Αύγουστο προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΩΝΕΣ – ΡΟΥΜΠΑΔΟ – ΒΙΛΑΝΔΡΕΔΟ- ΑΡΟΛΙΘΙ – ΜΑΡΟΥΛΟΥ.
Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.
Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.
Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.
φωτογραφία αρχείου
-
01 Σεπτεμβριου 2026, 23:12Νέο τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Θα μοιράσει 6,2 εκατομμύρια την Πέμπτη -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:13Ανδρέας Λιούμπας: Στρατηγικές της Κίνας (Μέρος 8ο) - Επιχείρηση «Οικονομικός Παρίας»: ΗΠΑ, Ιράν, Κίνα και η «νέα» Μέση Ανατολή! (podcast) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 12:15Απόστολος Ραυτόπουλος: Μετεξεταστέες οι εθνικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 22:05Πάνω από 2.950 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δίκυκλα σε όλη τη χώρα από 24 έως 30 Αυγούστου- Οι 233 στην Κρήτη
