"Σαρώνει" η γρίπη - Εκατομμύρια πολιτών έχουν νοσήσει πανελλαδικά: Εκτεθειμένα και τα παιδιά, τι συστήνουν οι ειδικοί

Οι εναλλαγές του καιρού από το κρύο στη ζέστη και εναλλάξ φαίνεται να συντηρούν για τα καλά το χρονικό περιθώριο έξαρσης σε ιώσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Το σκωτσέζικου ντους του καιρού βρίσκει πολλά παιδιά, ταλαιπωρημένα από τις επαναλαμβανόμενες ιώσεις του χειμώνα την ώρα που και οι ανοιξιάτικές ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους ενώ οι παιδιατρικές κλινικές είναι γεμάτες από μωρά που νοσηλεύονται με σοβαρά και λιγότερο σοβαρά νοσήματα .
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Μανόλης Γαλανάκης, μιλώντας στο newshub.gr ανέφερε ότι: « Αυτό το διάστημα νοσηλεύονται πολλά μωρά έως και 1 έτους με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ενώ αρκετά είναι και τα παιδιά που έχουν γρίπη».
Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται για όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών. Ειδικά για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη πιο ανώριμο, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και τις επιπλοκές τους.
«Αυτό που θέλω να τονίσω με έμφαση είναι ο αναγκαίος εμβολιασμός στα παιδιά και να παροτρύνω τους γονείς να μην αμελούν τους εμβολιασμούς. Η ευαισθητοποίησή τους γύρω από τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού είναι απαραίτητη για τα παιδιά και την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών της γρίπης. O RSV ταλαιπωρεί κυρίως μωρά κάτω του έτους με σοβαρές βρογχιολίτιδες.», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παιδιατρικής.
Και όλα αυτά ενώ οι εκτιμήσεις των επιστημόνων αναφέρουν ότι πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες έχουν νοσήσει φέτος από γρίπη με αυξημένα κρούσματα σε νέους και παιδιά και μάλιστα αυτήν την περίοδο επικρατεί η γρίπη τύπου Β με πιο βαριά συμπτώματα σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Σίγουρα το ποσοστό αυτών που νόσησαν φέτος φθάνει το 25- 30% σύμφωνα και με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκο Τζανάκη ο οποίος και προσθέτει: Παρατηρούμε σε ορισμένα άτομα νεαρά και χωρίς άλλα προβλήματα μία νόσο του κατώτερου αναπνευστικού δηλαδή βρογχοπνευμονίες.
Υψηλός πυρετός που επιμένει, βήχας και έντονη κόπωση είναι κάποια από τα συμπτώματα της γρίπης τύπου β.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν σε όσους διαγνωστούν με γρίπη να απευθυνθούν στον θεράποντα ιατρό τους και να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.
Β.Μπ
-
25 Απριλιου 2025, 18:32Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό Μάνθο, τον Διευθυντή του Μηχανολογικού
-
26 Απριλιου 2025, 12:00Η πλήρωση της μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου με μεταθετό
-
25 Απριλιου 2025, 19:02Χανιά: Έδωσε 10 ευρώ και κέρδισε 1.000.000 - Υπερτυχερός παίκτης στη Σούδα!
-
26 Απριλιου 2025, 09:50Αποκλειστικό: Εσπευσμένη σύγκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για εκλογή Μητροπολίτη στα Χανιά
-
25 Απριλιου 2025, 17:20Έντονο παρασκήνιο και ονοματολογία γύρω από την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου
-
25 Απριλιου 2025, 12:25Νέα χαλαζόπτωση το μεσημέρι στην ενδοχώρα του Ηρακλείου (Φωτο)