Στα 2.489 τα νέα κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων 101 στην Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Σε 2.489 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 70 θάνατοι ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Παράλληλα, σε 707 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στην Κρήτη τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 101 εκ των οποίων 59 στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι, 13 στο Ρέθυμνο και 25 στα Χανιά.

Οι πρώτες ανάσες στο ΕΣΥ
Σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης της πίεσης στο ΕΣΥ καταγράφουν τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία έχει υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω από 400, και προχθές ήταν κάτω από 300 (294).
Το δε ποσοστό κάλυψης των κλινών νοσηλείας COVID –απλών και εντατικής– μειώνεται αργά αλλά σταθερά.
Τζανάκης: Είμαστε σε αποκλιμάκωση
Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε μια αποκλιμάκωση σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάτι που αναδεικνύεται από την πτώση των κρουσμάτων αλλά και τη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία που φτάνει στο 35%, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 10 Ιουνίου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 2.000, ενώ το πρώτο 10ημερο του ίδιου μήνα οι διασωληνωμένοι θα είναι περίπου 500.
-
15 Οκτωβριου 2026, 17:56Ηράκλειο: Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να πετάνε μπάζα στις Μαλάδες και έκαναν και... τσαμπουκά! -
15 Οκτωβριου 2026, 10:30Ευφροσύνη Παυλακούδη: Υπόθεση Γκιλφόιλ, όλο το παρασκήνιο που συντάραξε Ουάσιγκτον και Αθήνα! (podcast) -
15 Οκτωβριου 2026, 07:20Από τον αέρα στη θάλασσα: η Ελλάδα χτίζει στόλο μη επανδρωμένων, η Τουρκία έχει ήδη προβάδισμα -
15 Οκτωβριου 2026, 07:27Η Βιρτζίνια Γουλφ στην Ελλάδα ξανά: Μια εικαστική performance για τη μνήμη και τον τόπο -
15 Οκτωβριου 2026, 23:04Βουλή: Ψηφίστηκαν η επιδότηση βενζίνης και η δομή στο Ηράκλειο-Πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο -
16 Οκτωβριου 2026, 07:15Μελέτης Μελετόπουλος: Ο Σαμαράς μπορεί να γίνει "game changer" σε ένα πολιτικό σκηνικό που βρίσκεται σε βαθιά κρίση! (podcast)
