Στη Σητεία για την κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη ο Νίκος Ανδρουλάκης - Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Mετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει την παρουσία του στο νησί. Μάλιστα σημερα θα παραστεί στην κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη στη Σητεία και με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Λασίθι θα μεταβεί και σε άλλες περιοχές του νομού. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Σητεία.
Τέλος αυριο αναμένεται στο Ηράκλειο όπου το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επισκέψεις σε Αρκαλοχώρι, οικισμούς του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και της Μεσαράς
Η περιοδεία
Την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τα Χανιά. Ενώ χθες επισκέφθηκε το Ρέθυμνο, μεταβαίνοντας διαδοχικά σε Σπήλι, πόλη Ρεθύμνου, Λιβάδια, Ζωνιανά και Ανώγεια.
Από τα Χανιά
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη διάρκεια δηλώσεων από τα Χανιά του αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές αλλά και στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν πως «τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κύριος Μητσοτάκης τον κύριο Ερντογάν, ο Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας.
Και σήμερα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντας τη, ως μία αχρείαστη ενέργεια. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες, απέναντι σε ένα ακόμα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του παγκόσμιου πολιτισμού, μία ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν και μάλιστα, όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί και έχουν συμβεί στην Αγία Σοφία, όταν μετατράπηκε σε τζαμί.
Υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα, ξαφνιαστήκαμε από αυτή την ενέργεια της Τουρκίας; Ήταν μία διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κύριος Μητσοτάκης και η ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης για να αποτρέψουν αυτή την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι όσο χαριεντίζονται με τον Σουλτάνο αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.
Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις, όταν προσβάλλει ανθρώπινα ανθρώπινα δικαιώματα, κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας».
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «όπως καταλαβαίνετε έχουν μείνει λιγότερο από 5 εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες χρόνια πολλά. Για εμάς είναι κρίσιμες οι εκλογές διότι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση στον τόπο.Είναι ο μόνος δρόμος για να μπορεί να υπάρξει η φωνή της λογικής της προόδου απέναντι σε μία κυβέρνηση που κλιμακώνει την αλαζονεία της.
Για τη ΝΔ
Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν νιώθει μία σοβαρή πολιτική απειλή, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν για τον ελληνικό λαό, διότι πολύ απλά δεν θα έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την ακρίβεια.
Για όλα θα υπάρχει η απάντηση του 41% και για αυτό ζητώ εδώ από την Κρήτη την ιδιαίτερη πατρίδα μου, να υπάρξει ένα διπλό μήνυμα αποδοκιμασίας, απέναντι σε ότι έχει συμβεί στον τόπο τον τελευταίο χρόνο.
Και μιλώ για τη συγκάλυψη σοβαρών σκανδάλων, την τραγωδία των Τεμπών, την ακρίβεια που δεν αντιμετωπίζεται αλλά κλιμακώνεται, απέναντι σε μία οικονομική πολιτική την οποία ο κ. Μητσοτάκης τη θεωρεί επιτυχημένη.
Αλλά πώς γίνεται να είναι επιτυχημένη η οικονομική πολιτική, όταν ο λαός τον οποίο κυβερνά έχει τη χειρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη; Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται μία απάντηση αποδοκιμασίας αλλά και συγχρόνως ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης. Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει την επόμενη μέρα ο λαός ισχυρή σοβαρή αντιπολίτευση αλλά και μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές».
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
03 Ιουνιου 2026, 11:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
03 Ιουνιου 2026, 22:00Υδρογονάθρακες: Τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα Chevron και ExxonMobil για Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιόνιο -
03 Ιουνιου 2026, 17:47Άγγελος Αντωνόπουλος: Άγνωστες ιστορίες -Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο Κουν, ο γάμος και το ανεκπλήρωτο όνειρο
