Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Στέφανος Κασσελάκης-Σύσκεψη με φορείς (ΦΩΤΟ)
αγαπημένα σου στη Google
Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο κ Κασσελακης κατά την είσοδο του στο ΕΒΕΗ αναφέρθηκε στο θέμα της φορολογίας τονίζοντας : "Το παράδοξο είναι πως η μόνη χώρα που έχει υψηλότερη φορολογία από την Ελλάδα είναι η Σουηδία, όμως το ανταποδοτικο κοινωνικό κρατος ξερουμε πως λειτουργεί"
"Θέλω να πω για ακόμη μια φορά, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των των ανοιχτών αγορών.
Όμως πρέπει να κάνουμε πιο δίκαιη τη διοίκηση της χώρας, με κοινωνικό κράτος, κράτος πρόνοιας, με διαφάνεια απέναντι σε συμπολίτες μας που είναι στα πρόθυρα κοινωνικού αποκλεισμού", υπογράμμισε ο ίδιος.
Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε σύσκεψη με φορείς του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του στη συνέχεια θα κάνει βόλτα στην πόλη, ενώ μπροβλέπειται και σειρά επαφών και επισκέψεων στην ενδοχώρα του Νομού και συγκεκριμένα στη Μεσαρά.
12:30 έως 14:30 Περιοδεία στο κέντρο της πόλης. Έναρξη από την πλατεία του Αγίου Τίτου.
Μετά το πέρας της βόλτας του στο κέντρο η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ θα παραθέσει γεύμα στον πρόεδρο του Κόμματος.
Το υπόλοιπο σημερινό του πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
17:30 Αναχώρηση για δήμο ΦΑΙΣΤΟΥ από τον Εσταυρωμένο.
18:15-19:00 Επίσκεψη στο φράγμα Φανερωμένης
19:15 Άφιξη στις Μοίρες, συνάντηση με το δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.
20:00 Ομιλία στην πλατεία του δημαρχείου και παραμονή στον κεντρικό δρόμο των Μοιρών.


Τι δήλωσε:
Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».
Ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στους έμμεσους φόρους είπε: «Η χώρα μας στην πληρωμή έμμεσων φόρων είναι η δεύτερη μετά τη Σουηδία» και πως την ίδια ώρα η «ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό δημόσιο δεν ανταποκρίνεται στο κόστος αυτό».
Για την ενέργεια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις ανεμογεννήτριες τόνισε ότι αυτό που προωθείται είναι «ανεμογεννήτριες για τους λίγους» σχολιάζοντας αντιδράσεις που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες. «Θέλουμε πράσινη μετάβαση και γρήγορα, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στην ακριβή ενέργεια σημείωσε πως «Ας νομοθετήσει η κυβέρνηση, ας βάλει πλαφόν 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να μπορεί να παταχθεί η αισχροκέρδεια». Και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0% για να μειωθεί ο ρυθμός φτωχοποίησης του έλληνα πολίτη και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας, η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα, να πωλείται πιο ακριβά από την ίδια βενζίνη στην Κύπρο».
Για την ακρίβεια ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα ολιγοπώλιο από το χωράφι στο ράφι, όπου και ο αγρότης αδυνατεί να επιβιώσει και ο πολίτης αδυνατεί να καταναλώσει» σχολιάζοντας επιπλέον ότι ο μεσαίος επιχειρηματίας, μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με τις «ελληνικές τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από τον έλληνα πολίτη» αδυνατεί να έχει στοιχειώδη ρευστοτητα.
«Δεν μπορεί να έχει ρευστότητα, όταν οι τράπεζες της Ελλάδας οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τον έλληνα φορολογούμενο τόσες φορές, είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη. Με μεγάλες χρεώσεις στις συναλλαγές, με μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις. Προκειται για μία κοροϊδία με περιτύλιγμα νεοφιλελεύθερο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών».
«Να σας πω σε προσωπικό επίπεδο, ότι κατανοώ το επιχειρείν, την ανάπτυξη και τα οικονομικά, καλύτερα από τους κυβερνώντες» με στόχο μια χρηστή διοίκηση της χώρας, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων, αλλά την επόμενη φορά με ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με διαφάνεια και με κράτος πρόνοιας».
Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ιδιωτικές επενδύσεις» και πως «αυτό το αποκαλεί η Νέα Δημοκρατία σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Αν αυτό είναι σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση να μας λείπει το βύσσινο» ανέφερε ο Στεφανος Κασσελάκης που σημείωσε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση για τους επιχειρηματίες» και πως αυτή η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος που αποκάλεσε «άδικη ελληνική πατέντα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παράλληλα συμπλήρωσε ότι όσες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία κάτω από 220.000 ευρώ, πρότασή τους είναι να πληρώνουν μόνο 17% φορο εισοδήματος και με κερδοφορία πάνω από 220.000 ευρώ να πληρώνουν 24%.
Ο κ. Κασελάκης απευθυνόμενος τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο όπως είπε φαύλο κύκλο που δημιουργείται από την αδυναμία ενός επιχειρηματία να προσλάβει εργαζόμενους, λόγω των εισφορών και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα καθεστώς εκμετάλλευσης στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Για την Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι ως πατρίδα του έχει «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εκτός από αυτή τη σύνδεση, αλλά και τη σύνδεση με τους κινηματικούς αγώνες «αντιμετωπίζει πολλά θέματα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πιο εύρωστο νησί σε σχέση με άλλα νησιά της επικράτειας. Έχει το 7% του πληθυσμού και συνεισφέρει το 14% στο εθνικό ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα υπολείπεται σε βασικές υποδομές». Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


-
21 Οκτωβριου 2026, 18:00Θρήνος για τον 22χρονο Βαγγέλη που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο - Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» -
21 Οκτωβριου 2026, 07:05Απονομή Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο: Τα διαχρονικά προβλήματα-Τι λένε στο Newshub.gr οι εκπρόσωποι δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων (Μέρος Β) -
21 Οκτωβριου 2026, 14:32Κρήτη: 43 σχολεία υπό κατάληψη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο – Η εικόνα ανά νομό -
21 Οκτωβριου 2026, 12:48Πορεία μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο με σύνθημα «από την Ελλάδα ως τη Γαλλία» για καλύτερη Παιδεία (Βίντεο + Φωτο) -
21 Οκτωβριου 2026, 07:11Ημέρα απεργίας σήμερα στο Ηράκλειο: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και υγειονομικοί -
21 Οκτωβριου 2026, 13:00Βαγγελιώ Σχοιναράκη στο newshub.gr: Θέλουμε μια Παγκρήτιο Ένωση ισχυρή και τους Κρητικούς της Αττικής υπερήφανους! (podcast)
