Στον Υπουργό οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης - Κυρίαρχο θέμα αυτό της ευλογιάς των προβάτων
αγαπημένα σου στη Google
Στην Αθήνα μεταφέρεται το ενδιαφέρον του κτηνοτροφικού κόσμου της Κρήτης, μιας και οι εκπροσωποι του κλάδου θα συναντηθούν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωστα Τσιαρα.
Οπως έχει αναφέρει η «Συνεργασία Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου», το "καυτό" θέμα της ευλογιάς των προβάτων θα κυριαρχήσει στη συνάντηση, ενώ είναι πιθανό να τεθεί και το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με τους ίδιους, το αποτέλεσμα του ραντεβου αυτού θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις των κτηνοτρόφων, στα πλαίσια της προσπαθειας που καταβάλλουν για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Μάλιστα, όπως επισημανθηκε μέσα από το newshub.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) τα σφαγεία στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου έκλεισαν και ενεργοποιήθηκε η καραντίνα λόγω του κρούσματος ευλογιάς που αντοπίστηκε.
Τώρα η συντονιστική επιτροπή των κτηνοτρόφων, έχοντας «στο μανίκι της» τη λαοθάλασσα του πρόσφατου συλλαλητηρίου, απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας και όλοι τρέμουν με την ιδέα, να εντοπιστεί ένα δεύτερο κρούσμα και μπει σε καραντίνα ολόκληρο το νησί!
Σύμφωνα συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργο Βενιεράκη, η Κρήτη είναι αθωράκιστη όπως και η χώρα μας γενικότερα. Και δυστυχώς, τόσο με την κατάσταση σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και με τα τεκταινόμενα στο νησί, αποδεικνύεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι: Οι έλεγχοι που γίνονταν όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν αποτέλεσμα και σαφέστατα το υπουργείο και η Περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Όμως το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν πάλι οι κτηνοτρόφοι ενώ επισημαίνει ότι η ευλογιά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στον κλάδο.
Την περασμένη Τετάρτη, μία εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο της προηγούμενης Τετάρτης, οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης πραγματοποίησαν στο Ρέθυμνο συνάντηση στη διάρκεια της οποίας έβαλαν επί τάπητος όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
Συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τώρα έχουν καταφέρει να κλείσουν ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Τσιάρα, για σήμερα στις 11 το πρωί στο γραφείο του στην Αθήνα τα αποτελέσματα αυτής, θα κρίνουν και τη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι σκληρή γλώσσα για πλημμελείς ελέγχους στην Κρήτη αλλά και για ανεξέλεγκτες εισαγωγές ζώντων ζώων από τις πύλες εισόδου της χώρας, χρησιμοποίησε από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και συνδικαλιστής του Ρεθύμνου Μανόλης Πατεράκης.
-
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 17:40Ηράκλειο: Πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση ανάμεσα σε Γαρίπα και Καστελλιανά - Επί τόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής -
03 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η Κρήτη πρασινίζει… ξανά! (podcast)
