Συναγερμός στη Γαύδο για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο νησί της Γαύδου, τα οποία φτάνουν τα 20 με 30 ημερησίως.
Ο γιατρός περιφερειακού ιατρείου Γαύδου, Β. Αμβροσιάδης, μίλησε για τα δεκάδες κρούσματα στο νησί, για τα οποία όπως φαίνεται, ευθύνεται το υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα.
«Μας έρχονται πάρα πολλά κρούσματα στο ιατρείο. Σίγουρα 20 με 30 κάθε μέρα και πόσα ακόμη που μας παίρνουν τηλέφωνο.
Το 2022 δεν είχαμε αυτο το πρόβλημα. Πέρσι ξεκίνησε το ίδιο θέμα απλά νωρίτερα, τον Ιούλιο. Πρέπει να ελεγχθεί το τι γίνεται με τους βόθρους και την ύδρευση», τόνισε στον ΣΚΑΪ.
«Δεν έχει τόσο να κάνει με τους κατασκηνωτές. Υπάρχει υποψία ότι οι βόθροι του νησιού επικοινωνούν με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να έχει πρόσβαση σε πηγές και πηγάδια.
Έχουμε πολλή δουλειά, κάποιοι έρχονται μέσα στη νύχτα και τους κρατάμε στο ιατρείο», πρόσθεσε.
«Είμαστε σε επικοινωνία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ.
Περιμένουμε να στείλουν άτομα να ερευνήσουν το από που προκλήθηκε το πρόβλημα.
Μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν, θα εξαλειφθεί και το πρόβλημα μέχρι του χρόνου», δήλωσε.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
