Θλίψη από τους γείτονες για την καταστροφή του εργοστασίου Κοπιδάκη – Τι λένε οι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής

Με κομμένη την παρακολουθούν την πολύ δυσάρεστη υπόθεση της ολοσχερούς καταστροφής του εργοστασίου ξυλείας Κοπιδάκη στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και ιδιοκτήτες παρακείμενων επιχειρήσεων όπως και απλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα, άνθρωποι που βρέθηκαν στον τόπο της καταστροφής, μίλησαν με πόνο ψυχής για όλο αυτό το «μαύρο» σκηνικό της «επόμενης μέρας» αλλά και με τα καλύτερα λόγια για τον επιχειρηματία, που είχε χάσει από φωτιά και το παλιό του εργοστάσιο πριν από 25 χρόνια!
Επιχειρηματίας που διατηρεί το δικό του εργοστάσιο δίπλα από το εργοστάσιο που καταστράφηκε από τη φωτιά, λέει χαρακτηριστικά:
«Καταστράφηκε ο άνθρωπος και μαζί με αυτόν παραλίγο να καταστραφούμε κι εμείς. Ευτυχώς που έχουμε τα μέσα, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και όλες τις αρχές και αποτρέψανε τον μεγάλο κίνδυνο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς πήραμε φωτιά αλλά τα παιδιά τα δικά μου να΄ ναι καλά, κατάβρεχαν το κτήριο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Λυπάμαι για την καταστροφή του γείτονα μου. Του καλού επαγγελματία. Γιατί είναι ένας από τους καλύτερους επαγγλματίες της Βιομηχανικής. Και λυπάμαι πολύ για την καταστροφή του».
Ο ίδιος ευχαρίστησε από καρδιάς τους ανθρώπους της πυροσβεστικής, των οποίων και εξήρε το ρόλο και το έργο, λέγοντας πως «χωρίς αυτούς θα είχαμε καταστραφεί όλοι».
Αλλά και ένας ακόμη επιχειρηματίας της περιοχής είπε στους δημοσιογράφους: «Είδαμε τις φλόγες και κατεβήκαμε κι εμείς. Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο κοντά σε μας. Δυστυχώς, είναι μεγάλη η φωτιά. Το εργοστάσιο έχει καεί ολοσχερώς. Είναι τραγικό. Το καλό είναι ότι δεν υπήρχαν θύματα. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν έγκαιρη. Και έσωσε και το χωράφι δίπλα που θα μπορούσε να είχε αρπάξει φωτιά άμεσα κι εμάς εδώ που είμαστε πολύ κοντά».
Μάλιστα, πέρα από την ξυλεία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, υπάρχουν δίπλα στον τόπο της φωτιάς και άλλες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά και θα μπορούσε αν δεν λειτουργούσε η Πυροσβεστική τόσο άμεσα και τόσο δυναμικά, να ήταν η καταστροφή ακόμα μεγαλύτερη.
Άλλος ένας γείτονας επιχειρηματίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι κάποιες συνέπειες είχε και η δική του επιχείρηση χθες, αλλά σαφώς και απετράπησαν τα πολύ χειρότερα.
«Είχε ξαναγίνει το ίδιο πριν από 25 χρόνια στο εργοστάσιο Κοπιδάκη. Αλλά η φωτιά ετούτη τη φορά ήταν πολύ χειρότερη. Ήταν πολύ πιο μεγάλη. Δεν είχε καμία σχέση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
«Ήμουνα στο χωριό όταν άκουσα την είδηση. Μόλις άκουσα εργοστάσιο ξυλείας κατάλαβα πως θα ήταν πάλι του Κοπιδάκη. Και ήρθα αμέσως εδώ και γινότανε χαμός. Είχε κάνει τόσο κόπο. Αυτός ο άνθρωπος είχε ξεκινήσει από πολύ παλιά με τον πατέρα του. Είχαν ένα μικρό μαγαζάκι με καρέκλες. Και τώρα την πάτησε για δεύτερη φορά»…
Στο ερώτημα για τις αδυναμίες που ανέκυψαν στη ΒΙΠΕΗ, ο ίδιος είπε: «Όλη η ιστορία απ΄ό,τι είδαμε εδώ, είναι το νερό. Αν δεν ήταν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα θα είχαμε χειρότερα προβλήματα. Όταν κόπηκε το ρεύμα δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από τον κρουνό. Ύστερα, αυτή η φωτιά δεν ήταν εύκολο να σβήσει. Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να έρθει από πάνω»…
Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε και η πρόεδρος της Καλλιθέας που είπε χαρακτηριστικά: «Ενημερώθηκα στο τηλέφωνο ότι συμβαίνει αυτό. Όταν ήρθαμε εδώ πέρα, ήταν πραγματικά μια κόλαση. Και με στενοχωρεί αυτό που διαβάζουμε σε κάποιες σελίδες, ότι δεν ήταν ο συντονισμός ο απαραίτητος. Ότι δεν υπήρχε νερό, γιατί κόπηκε το ρεύμα. Ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ συντονισμένη προσπάθεια, από το μεσημέρι μέχρι και πολύ αργά το βράδυ. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Και τους ιδιώτες. Και τους φορείς που ήταν εδώ. Αλλά αυτή την κόλαση δεν την έχουμε ξαναζήσει στα χρονικά.
Ήταν εδώ οι ιδιοκτήτες που έβλεπαν την περιουσία τους να καταστρέφεται, αλλά ήταν ανήμποροι μπροστά σε αυτό το θέαμα που έβλεπαν, στο να κάνουν οτιδήποτε».
Διαβάστε επίσης
ΒΙΠΕΗ: Τις τελευταίες μικροεστίες φωτιάς επιχειρεί να κατασβέσει η Πυροσβεστική μέσα στο εργοστάσιο που καταστράφηκε ολοσχερώς
-
25 Απριλιου 2025, 18:32Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό Μάνθο, τον Διευθυντή του Μηχανολογικού
-
26 Απριλιου 2025, 12:00Η πλήρωση της μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου με μεταθετό
-
26 Απριλιου 2025, 09:50Αποκλειστικό: Εσπευσμένη σύγκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για εκλογή Μητροπολίτη στα Χανιά
-
25 Απριλιου 2025, 19:02Χανιά: Έδωσε 10 ευρώ και κέρδισε 1.000.000 - Υπερτυχερός παίκτης στη Σούδα!
-
25 Απριλιου 2025, 17:20Έντονο παρασκήνιο και ονοματολογία γύρω από την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου
-
25 Απριλιου 2025, 12:25Νέα χαλαζόπτωση το μεσημέρι στην ενδοχώρα του Ηρακλείου (Φωτο)