Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης άνοιξε!
Το πρώτο μέρος της ανακαίνισης του μουσείου, που συμπεριλάμβανε την Υποδοχή και το Πωλητήριο μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε και το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό!
Κάποιες από τις εκθέσεις του Μουσείου μετακινήθηκαν, όπως το γιγάντιο Δεινοθήριο και οι «extreme» Δεινόσαυροι, και οι υπόλοιπες εκθέσεις τους σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!
«Οι προτάσεις μας γι’ αυτόν τον μήνα είναι:
-Ξέρετε ότι τα βουνά φιλοξενούν τα μισά περίπου κέντρα βιοποικιλότητας του πλανήτη; Γνωρίστε τα πιο χαρακτηριστικά Οικοσυστήματα των ψηλών βουνών της Μεσογείου. Ταξιδέψτε από τον Όλυμπο και τα βουνά της Κύπρου μέχρι τις χιονισμένες Άλπεις και ανακαλύψτε πως η ζωή προσαρμόζεται σε αυτά τα τόσο ιδιαίτερα περιβάλλοντα!
-Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε και τα Κωνοφόρα δάση του Λιβάνου, της νότιας Τουρκίας και της Βουλγαρίας και να γνωρίσετε, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα ζώα και φυτά, το μαγευτικό αιλουροειδές Λύγκας, τον μοναδικό κέδρο του Λιβάνου και τον μικρό ύρακα, έναν απροσδόκητο συγγενή του ελέφαντα!
-Στον Ερευνότοπο του Μουσείου, έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, μπορείτε να επισκεφθείτε μικρο-Οικοσυστήματα της Κρήτης και να εξερευνήσετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες αυτών των συστημάτων!
Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης μάς προσφέρει την ευκαιρία, μέσα σε ένα και μόνο κτίριο, να ταξιδέψουμε σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου και να επανεκτιμήσουμε τη φύση, την αξία και την ομορφιά της επανορίζοντας τους λόγους που πρέπει πάντα να την προστατεύουμε.
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00
Σαββατοκύριακα 10:00-18:00!
Σημείωση: Η σεισμική μας τράπεζα του μουσείου μεταφέρεται σε άλλο σημείο-έκπληξη μέσα στο μουσείο! Η μεταφορά της είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και γι’ αυτό προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη».
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
