Τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα και σκορπούν τον τρόμο στη Βιάννο - Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Βιάννου τα απανωτά περιστατικά με παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Μάλιστα μέσα σε ένα 24ωρο δυο τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν στην ευρυύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το viannitika,gr, το πρώτο συνέβη την περασμένη Κυριακή (13/10) λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όταν ένα αυτοκίνητο τύπου 4x4 διέσχισε με παράλογα υπερβολική ταχύτητα και ακανόνιστη πορεία, ολόκληρη την κεντρική οδό της Άνω Βιάννου.
Επιχειρηματίες και περαστικοί αν και φραστικά επιτέθηκαν εναντίον του οδηγού, εκείνος όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ούτε καν μείωσε την ταχύτητα του οχήματος. Αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα αναπάντεχα θλιβερό γεγονός και ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθως υπήρχε πολύς κόσμος εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο σημείο.
Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στην Άνω Βιάννο όταν ο οδηγός ΙΧ αυτοκίνητου ο οποίοε "έτρεχε" με υπερβολική ταχήτητα έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ενάς εκ των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων που έπαθαν υλικές ζημιές, ο κ. Αντώνης Μιχελάκης, θέλησε να τοποθετηθεί για το συμβάν λέγοντας τα εξής:
"Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών, απόρροια της έλλειψης παιδείας και της ατιμωρισίας, που βλάπτουν την κοινωνία μας. Είμαι σοκαρισμένος από το αυτό που συνέβη, όχι μόνο για το ότι ζημιώνομαι προσωπικά και οικογενειακά από την απώλεια του αυτοκινήτου μου, αλλά αναλογιζόμενος το που οδεύουμε ως κάτοικοι μιας περιοχής και ως γονείς. Το ατύχημα θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι δυστύχημα είτε με θύμα κάποιον από τους επιβαίνοντες είτε κάποιον περαστικό. Καθαρά από τύχη επίσης, δεν είχαμε ζημιές από τη σύγκρουση στα παρακείμενα καταστήματα. Μαθαίνουμε πως αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται και σε άλλα χωριά του Δήμου μας, με οδηγούς ασυνείδητους και απαίδευτους, να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθώπων μας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πάρουμε μέτρα;"
-
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 10:25Κώστας Γιαννόπουλος: «Να προλάβουμε πριν να είναι αργά»-Ξεκινά το Παγκρήτιο “οδοιπορικό πρόληψης” για την προστασία παιδιών-εφήβων (podcast)
