Βορίζια: «Δεν πυροβόλησα» λέει ο 48χρονος συλληφθείς - Κοντά στον εντολέα και τον κατασκευαστή της βόμβας οι Αρχές
αγαπημένα σου στη Google
Σταθερός στη θέση του ότι δεν ενεπλάκη στο μακελειό στα Βορίζια παραμένει ο 48χρονος που συνελήφθη ως ένα από τα άτομα που εμφανίζεται στο βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα μετά το αιματηρό περιστατικό της 1ης Νοεμβρίου στο χωριό.
«Δεν έπιασα ποτέ όπλο, δεν πυροβόλησα, δεν ήθελα ποτέ να συμβούν όλα αυτά. Την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο που ήμουν, βρίσκονταν και αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν εκεί λόγω της έκρηξης που είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ», δήλωσε στο Mega μέσω κοντινού προσώπου του.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη, ο οποίος αρνείται ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο αιματηρό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.
Στις φυλακές Αλικαρνασσού στρέφονται οι έρευνες των αρχών
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό που προηγήθηκε της συμπλοκής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να ψάχνουν απαντήσεις στις φυλακές Αλικαρνασσού.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο πλαίσιο αυτό μετήχθησαν κάτω από άκρα μυστικότητα στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου και εξετάζονται τρία μέλη της οικογένειας Καργάκη, που είναι κρατούμενοι για ζωοκλοπές, και άλλα δύο άτομα επίσης τρόφιμοι των φυλακών. Τα όπλα του μακελειού δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
Συνοδεία βαριά οπλισμένων αστυνομικών της ΕΚΑΜ πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του 39χρονου που έπεσε νεκρός στα Βορίζια, οδηγείται από τις φυλακές Αλικαρνασσού στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Ίδια μεταγωγή έγινε και για άλλα δυο πρόσωπα, από το περιβάλλον του θύματος, που επίσης κρατούνται στις ίδιες φυλακές για ζωοοκλοπές και άλλα αδικήματα.
Οι 3 κρατούμενοι και άλλοι 2 ποινικοί συγκρατούμενοι τους, στα κελιά των οποίων και σε κοινόχρηστο χώρο, είχαν βρεθεί έπειτα από έρευνες μαχαίρια και 2 κινητά τηλέφωνα, έδωσαν περαιτέρω εξηγήσεις στη ανακρίτρια.
Οι αρχές προσπαθούν, ερευνώντας και στις φυλακές, να συγκεντρώσουν στοιχεία για το άτομο που έδωσε την εντολή για την τοποθέτηση της βόμβας, για αυτόν που την κατασκεύασε και για εκείνον που την τοποθέτησε στο σπίτι της μιας οικογένειας.
Πλησιάζουν τον εντολέα και τον κατασκευαστή της βόμβας οι Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, οι Αρχές βρίσκονται κοντά στα άτομα που σχετίζονται με τη βόμβα.
Ειδικότερα, φαίνεται πώς λείπουν οι λεπτομέρειες που θα λύσουν τον «γρίφο» για τον φυσικό αυτουργό, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν ότι είναι μέλος της οικογένειας Καργάκη.
Το θύμα επισκέφθηκε τις φυλακές μια μέρα πριν το μακελειό
Στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου οι αρχές αναζητούν το ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο σπίτι και ανακρίνουν όσους μεταφέρθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές ψάχνουν να βρουν τόσο ποιος είναι ο ιθύνων νους και αυτός που έδωσε την εντολή, όσο και ποιος έδωσε τις κατασκευαστικές οδηγίες για τον εκρηκτικό μηχανισμό της έκρηξης αυτής από όπου ξεκίνησε το κακό το περασμένο Σάββατο.
Το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου έχουν περάσει συνολικά πέντε, ίσως και έξι άτομα, κρατούμενοι στις φυλακές Αλικαρνασσού για άλλα αδικήματα, για να δώσουν στοιχεία στην ανακρίτρια που θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση.
Η αφορμή ήταν το αυτοσχέδιο μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή ενός κρατούμενο από την οικογένεια Καργάκη. Ωστόσο, βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα σε άλλα κελιά. Όλα αυτά εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και όλες οι επαφές των ανθρώπων.
Σημειώνεται ότι το θύμα, ο 39χρονος, είχε επισκεφθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού τους συγγενείς του μια μέρα πριν γίνει η αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια, οπότε και αυτό είναι κάτι που συνυπολογίζεται.
Εντωμεταξύ, χθες το βράδυ μετήχθη από το Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής τα δύο άτομα που νοσηλεύονταν, ο αδερφός των τριών που έχουν συλληφθεί και αναζητούνταν και ο πρώτος του ξάδερφος, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, σε φυλακές εκτός Κρήτης δηλαδή. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες φυλακές ακριβώς.
Τη Δευτέρα θα γίνει η απολογία των τριών αδελφών και των δύο, οι οποίοι φέρονται να είναι στο επίμαχο βίντεο που δείχνει τον ένα να πυροβολεί και να σκοτώνει την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews οι αστυνομικοί είναι σε καλό δρόμο για την έρευνα. Έχουν χτενίσει όλη την περιοχή, η οποία είναι δύσκολη, καθώς έχει ένα δύσκολο ανάγλυφο με πάρα πολλές κρυψώνες.
Διαβάστε επίσης:
Πέπλο σιωπής σκεπάζει τα Βορίζια - Οι αρχές ψάχνουν στα βουνά τα όπλα του μακελειού
-
04 Αυγουστου 2026, 15:54Ηράκλειο: Φορτηγάκι εταιρείας άρπαξε φωτιά στο ΒΟΑΚ - Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (Φωτο) -
03 Αυγουστου 2026, 21:30Θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Νησωτάκη-Χνάρη – Έφυγε σε ηλικία 43 χρονών -
04 Αυγουστου 2026, 22:44Τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων -
03 Αυγουστου 2026, 13:06Φωτιά στο Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον Ανακριτή ο δεύτερος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ - Απολογείται αύριο -
04 Αυγουστου 2026, 13:00Ηράκλειο: Οι κάτοικοι των Αθανάτων θα κλείνουν από σήμερα και κάθε απόγευμα το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη Δομή -
04 Αυγουστου 2026, 21:19Πένθος στη νομική κοινότητα για τον κορυφαίο δικαστή που συνδέθηκε άρρηκτα με την Κρήτη
