Υπερχείλιση στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου – Η πληρότητα στον Αποσελέμη έως και 42% (βίντεο)
αγαπημένα σου στη Google
Υπερχείλιση καταγράφηκε τις νυχτερινές ώρες στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.), εξέλιξη που αποτυπώνει την ιδιαίτερα αυξημένη στάθμη του ταμιευτήρα (δείτε εδώ).
Όπως έγινε γνωστό, το φράγμα περιέχει πλέον περίπου 22,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, επιβεβαιώνοντας τις ευνοϊκές υδρολογικές συνθήκες της φετινής περιόδου, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση του έργου.
Ο Ο.Α.Κ. παρακολουθεί συστηματικά τη λειτουργία και τη στάθμη του φράγματος, διασφαλίζοντας –όπως επισημαίνεται– την ομαλή απορροή των υδάτων και την ασφάλεια τόσο των υποδομών όσο και των γύρω περιοχών, βάσει των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων.
Η αυξημένη επάρκεια νερού ενισχύει σημαντικά τη δυνατότητα κάλυψης αρδευτικών και άλλων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης.
Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφεται και στο Φράγμα Αποσελέμη στο Ηράκλειο, όπου η στάθμη έφθασε τα 10.574.522 κυβικά μέτρα, με εισροή 505.785 κυβικών μέτρων νερού το τελευταίο 24ωρο και την πληρότητα να διαμορφώνεται στο 42%.
Παράλληλα, η στάθμη στη λίμνη Κουρνά ανέρχεται σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου 2026, στα 5,26 μέτρα.
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης τονίζει ότι συνεχίζει με συνέπεια την παρακολούθηση και τη διαχείριση των υδραυλικών έργων, με στόχο την ασφάλεια, την επάρκεια και την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων.
Διαβάστε επίσης
Φράγμα Αποσελέμη: Γεμίζει με...ελπίδα και εκατομμύρια κυβικά νερού - Οι ποσότητες που εισρέουν
Σημαντικά τα ύψη βροχής στο Δήμο Χερσονήσου-Τι έδειξαν τα βροχόμετρα
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες -
10 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Ηράκλειο: Κοιτούσε στο κινητό τηλέφωνο του ενώ περπατούσε στον Κούλε και έπεσε στη θάλασσα! -
09 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Η Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Αιχμές Γεωργιάδη για τη λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής
