Apple Watch: «Καμπάνα» από γερμανικό δικαστήριο – Δεν είναι ουδέτερο σε CO2
αγαπημένα σου στη Google
Υπέρ περιβαλλοντολόγων και κατά της Apple τάχθηκε γερμανικό δικαστήριο, το οποίο, με απόφασή του σήμερα Τρίτη, αποφάνθηκε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν μπορεί πλέον να διαφημίζει το Apple Watch ως «προϊόν με ουδέτερο ισοζύγιο CO2» στη Γερμανία και πως έχει παραπλανήσει τους καταναλωτές.
Η Apple είχε προωθήσει τη συσκευή στο διαδίκτυο ως «το πρώτο (της) προϊόν με ουδέτερο ισοζύγιο CO2», ένας ισχυρισμός που κρίθηκε από μια επιτροπή δικαστών ως αβάσιμος και παραβιάζων το γερμανικό δίκαιο ανταγωνισμού, σύμφωνα με δήλωση περιφερειακού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης.
Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, η οποία μπορεί να προσβληθεί με έφεση.
Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας βάσισε τον ισχυρισμό του σχετικά με την ουδετερότητα άνθρακα, σε ένα έργο που υλοποιεί στην Παραγουάη για την αντιστάθμιση των εκπομπών με τη φύτευση ευκαλύπτων σε μισθωμένη γη. Ωστόσο, το δικαστήριο της Φρανκφούρτης έκρινε ότι οι μισθώσεις για το 75% της έκτασης του έργου δεν ήταν εξασφαλισμένες πέραν του 2029 και ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την παράταση αυτών των συμβάσεων. «Δεν υπάρχει ασφαλές μέλλον για τη συνέχιση του δασικού έργου», ανέφερε η δήλωση.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH), η οποία άσκησε την αγωγή κατά της Apple, χαιρέτισε την απόφαση ως επιτυχία κατά του «πράσινου πλυσίματος». «Η υποτιθέμενη αποθήκευση CO2 σε εμπορικές φυτείες ευκαλύπτου περιορίζεται σε λίγα μόνο χρόνια, οι συμβατικές εγγυήσεις για το μέλλον δεν είναι επαρκείς και η οικολογική ακεραιότητα των περιοχών μονοκαλλιέργειας δεν είναι εγγυημένη», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της DUH, Juergen Resch.
Reuters
-
20 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Επιθεώρηση Εργασίας: Με «όπλο» την τεχνολογία ανεβάζει ταχύτητα στους ελέγχους -
20 Σεπτεμβριου 2026, 22:30Δύσκολη νύχτα στη Σητεία: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά -
20 Σεπτεμβριου 2026, 23:40Φθινοπωρινή Ισημερία 2026: Πότε μπαίνει επίσημα το Φθινόπωρο -
20 Σεπτεμβριου 2026, 13:01Αυξήσεις 2,6%-3% στις συντάξεις το 2027, με όφελος έως 840 ευρώ ετησίως -
20 Σεπτεμβριου 2026, 20:13Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σητεία - Πλησίασε το Καρύδι, σε ετοιμότητα για εκκένωση πέντε περιοχές (Φωτο) -
21 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Αλεξάκης: Πώς θα ακυρώσουμε τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου! (podcast)
