Apple Watch: «Καμπάνα» από γερμανικό δικαστήριο – Δεν είναι ουδέτερο σε CO2
Υπέρ περιβαλλοντολόγων και κατά της Apple τάχθηκε γερμανικό δικαστήριο, το οποίο, με απόφασή του σήμερα Τρίτη, αποφάνθηκε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν μπορεί πλέον να διαφημίζει το Apple Watch ως «προϊόν με ουδέτερο ισοζύγιο CO2» στη Γερμανία και πως έχει παραπλανήσει τους καταναλωτές.
Η Apple είχε προωθήσει τη συσκευή στο διαδίκτυο ως «το πρώτο (της) προϊόν με ουδέτερο ισοζύγιο CO2», ένας ισχυρισμός που κρίθηκε από μια επιτροπή δικαστών ως αβάσιμος και παραβιάζων το γερμανικό δίκαιο ανταγωνισμού, σύμφωνα με δήλωση περιφερειακού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης.
Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, η οποία μπορεί να προσβληθεί με έφεση.
Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας βάσισε τον ισχυρισμό του σχετικά με την ουδετερότητα άνθρακα, σε ένα έργο που υλοποιεί στην Παραγουάη για την αντιστάθμιση των εκπομπών με τη φύτευση ευκαλύπτων σε μισθωμένη γη. Ωστόσο, το δικαστήριο της Φρανκφούρτης έκρινε ότι οι μισθώσεις για το 75% της έκτασης του έργου δεν ήταν εξασφαλισμένες πέραν του 2029 και ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την παράταση αυτών των συμβάσεων. «Δεν υπάρχει ασφαλές μέλλον για τη συνέχιση του δασικού έργου», ανέφερε η δήλωση.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH), η οποία άσκησε την αγωγή κατά της Apple, χαιρέτισε την απόφαση ως επιτυχία κατά του «πράσινου πλυσίματος». «Η υποτιθέμενη αποθήκευση CO2 σε εμπορικές φυτείες ευκαλύπτου περιορίζεται σε λίγα μόνο χρόνια, οι συμβατικές εγγυήσεις για το μέλλον δεν είναι επαρκείς και η οικολογική ακεραιότητα των περιοχών μονοκαλλιέργειας δεν είναι εγγυημένη», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της DUH, Juergen Resch.
Reuters
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη
