BofA: Τι αγοράζουν τα funds εν όψει του 2026
αγαπημένα σου στη Google
Η Ελλάδα παραμένει η αγορά την οποία προτιμούν περισσότερο τα funds των αναδυόμενων, ανάμεσα στα χρηματιστήρια της κατηγορίας EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), εν όψει και του νέου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, το χρηματιστήριο της Αθήνας αποτελεί το μεγαλύτερο overweight στην κατηγορία, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Ουγγαρίας και της Τουρκίας.
Η Bank of America διαπιστώνει σταθερές εισροές κεφαλαίων στις αγορές αυτές καθώς οδεύουμε προς το τέλος του έτους, ενώ δηλώνει θετική για τις προοπτικές τους το 2026.
Οι μειώσεις επιτοκίων της Federal Reserve, η νέα αποδυνάμωση του δολαρίου και η βελτίωση του κλίματος σε ό,τι αφορά τις βασικές ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, κρατούν το ενδιαφέρον των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.
Ως αποτέλεσμα, οι ισχυρές εισροές στα χρηματιστήρια συνεχίστηκαν σε όλες τις αγορές EEMEA τις τελευταίες εβδομάδες.
Για το επόμενο διάστημα, η BofA δηλώνει θετική τόσο για τις αναδυόμενες όσο και για τις αγορές EEMEA ειδικότερα, καθώς θεωρεί ότι είναι καλά τοποθετημένες για να επωφεληθούν από την περαιτέρω αδυναμία του δολαρίου και τη βελτίωση των προοπτικών της περιοχής.
Τα funds που επενδύουν στις EEMEA προτιμούν περισσότερο τον κλάδο των προαιρετικών καταναλωτικών ειδών, ενώ τα funds των αναδυόμενων αγορών γενικά έχουν σαν βασική overweight θέση τον κλάδο της πληροφορικής.
Στις EEMEA, τα μεγαλύτερα underweights καταγράφονται στις εταιρείες κοινής ωφέλειας, ενώ οι χαμηλότερες θέσεις των funds στις αναδυόμενες αγορές εντοπίζονται στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Σε επίπεδο επιμέρους μετοχών, οι top μετοχές FOMO (fear of missing out), δηλαδή εκείνες στις οποίες διαπιστώνονται χαμηλές τοποθετήσεις των funds, παρότι η BofA δίνει σύσταση αγοράς, είναι οι Aramco, QNB, STC, Alinma και Dr Sulaiman Al Habib Medical. Στην ίδια λίστα βρίσκεται και η Metlen.
Αντίθετα, η BofA συγκαταλέγει τις Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ στη λίστα με τις 50 μετοχές στις οποίες καταγράφονται οι υψηλότερες τοποθετήσεις των funds.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:47Πρόγραμμα Ανακαινίζω: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για αναβάθμιση κατοικίας -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast)
