Gentiloni: Καλά νέα η επενδυτική βαθμίδα

«Καλά νέα» χαρακτήρισε την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ο Επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni ερωτηθείς σχετικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει αρωγή μέσω του έκτακτου ταμείου υποστήριξης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές «και όχι μόνο».
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με ποιο τρόπο και πόσο σύντομα θα μπορούσε να λάβει μορφή η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Επιτροπής, ο κ. Gentiloni απάντησε ότι υπάρχει το έκτακτο ταμείο της ΕΕ για υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν από φυσικές κατστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης).
Όπως εξήγησε, τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από φυσική καταστροφή, εντός τριών μηνών καλούνται να αναφέρουν το ύψος της εκτιμώμενης οικονομικής ζημιάς. «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να στηρίξει μέσω αυτού του έκτακτου ταμείου υποστήριξης, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση», είπε ο επίτροπος Οικονομίας. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι φωτιές και πλημμύρες – «φαινόμενα τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν την ακραία καιρική κρίση που αντιμετωπίζουμε».
Σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Gentiloni ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.
«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Paolo Gentiloni προσθέτοντας ότι «αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».
-
22 Σεπτεμβριου 2023, 11:48Στο πένθος η Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου - «Έφυγε» ο Μανόλης Ξυλούρης
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 19:12Ο Συνδυασμός «Λασίθι ώρα ευθύνης» έστειλε παλέτες με νερό στους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα
-
22 Σεπτεμβριου 2023, 20:15Τραγωδία στη χώρα μας – Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 07:57Για μια πολιτική αποκέντρωσης
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 11:00Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία-δεν αντέχουν άλλα βάρη
-
21 Σεπτεμβριου 2023, 09:00Ωρωπός: Σκύλος έπεσε θύμα βιασμού-Βρήκαν υπολείμματα προφυλακτικού στο στομάχι του