Η Huawei ανταγωνίζεται την Nvidia – Δοκιμάζει ισχυρό τσιπ AI
Η κινεζική Huawei βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις δοκιμές ενός νέου και ισχυρού επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να «χτυπήσει» την ανταγωνίστρια αμερικανική Nvidia σε αντίστοιχα προϊόντα της, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η πρόοδος της εταιρείας στον τομέα των δικτύων και των ηλεκτρονικών με έδρα τη Σενζέν δείχνει την ανθεκτικότητα της κινεζικής βιομηχανίας ημιαγωγών απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να ανακόψει την πορεία της, μεταξύ άλλων με τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε μέρος από τον δυτικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ, σημειώνει η εφημερίδα σε άρθρο της χθες Κυριακή.
Η Huawei έχει προσεγγίσει κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τη δοκιμή της σκοπιμότητας του νέου τσιπ, που ονομάζεται Ascend 910D, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η WSJ.
Η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα χρειαστεί μια σειρά δοκιμών για να αξιολογηθεί η απόδοση του τσιπ προκειμένου να είναι έτοιμο για τους καταναλωτές, ανέφερε η εφημερίδα.
moneyreview.gr
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού
