Λουκέτο σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στο κέντρο της Αθήνας-Δεν εξέδωσε αποδείξεις 7.200 ευρώ
Σε γνωστό εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας, βραβευμένο με αστέρι Michelin, έβαλε προσωρινό λουκέτο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο το περασμένο Σάββατο.
Ο έλεγχος έγινε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και αποκάλυψε σοβαρή φορολογική παράβαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει εννέα αποδείξεις συνολικής αξίας 7.200 ευρώ, σε πελάτες που είχαν δειπνήσει στο εστιατόριο.
Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην άμεση επιβολή 48ωρου διοικητικού λουκέτου, όπως προβλέπεται για παραβάσεις μεγάλης αξίας.
Παράλληλα, ξεκίνησε ενδελεχής φορολογικός έλεγχος στα βιβλία και τα παραστατικά της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν η παρατυπία ήταν μεμονωμένη ή εντάσσεται σε ευρύτερη πρακτική συστηματικής φοροδιαφυγής.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγραφή δεδομένων και αντιπαραβολές με τα αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων.
Η συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της αναγνωρισιμότητας του καταστήματος και της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών του, επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη φορολογική συμμόρφωση ακόμη και των πιο προβεβλημένων επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
